Dilluns, 9 d'octubre de 2023                                                NEWSLETTER 279

Versió Web

ances.jpg

· Els actes se celebraran el 25 i 26 d'octubre al Palau de la Diputació

· Uns 40 tècnics de vivers d'empresa de tot l'Estat coneixeran la Seu Vella, en una visita guiada per l'historiador Pep Tort

Emili Duró, Laia Rogel, Gerard Guiu, Àlex Surroca i Joan Folguera, participaran en la jornada de tècnics de l'Associació Nacional de CEEIs d'Espanya, que se celebra enguany a Lleida


El CEEILleida organitza enguany la jornada de tècnics de l'Associació Nacional de CEEIs d'Espanya (ANCES), una organització integrada pels 33 CEEIs o BICs de tot l'Estat espanyol, entre ells el CEEILleida, i que estan reconeguts amb la marca EU-BIC, atorgada per l'European Business and Innovation Centre Network (EBN) que certifica el compliment per part dels BIC de certs estàndards de qualitat en els serveis que ofereix i en el seu propi model de funcionament i gestió.

La jornada, que s'organitza cada any en algun dels CEEIs o BICs repartits per Espanya, se celebrarà el dimecres 25 i dijous 26 d'octubre, i tindrà lloc en el Palau de la Diputació de Lleida.  

Destacades personalitats del món de l'empresa i l'emprenedoria participaran en aquesta jornada de tècnics, on els principals objectius són el de donar a conèixer i intercanviar metodologies i diferents formes de treball, per gestionar els respectius vivers d'empresa. Aquestes personalitats són:

Emili Duró: Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i ESADE. Màster en Administració d'Empreses per ESADE. Soci fundador d'Iter Consultores SL Ex directiu d'empreses nacionals i internacionals. Ha col·laborat i col·labora com a convidat extern a diferents universitats i escoles de negoci d'àmbit nacional i internacional. Membre del consell d'administració de diverses empreses. Actualment i des de fa gairebé 40 anys, treballa com a assessor, consultor i formador a les primeres empreses del país. Premi Emilio Castelar a la categoria de compromís empresarial, Premi Jean-Baptiste Say a l'excel·lència empresarial, Premi Joves Líders com a Referent de la humanitat”. Autor de múltiples articles a publicacions empresarials i de difusió general. Ha exposat les seves teories als principals mitjans de comunicació.

Laia Rogel: Presidenta de l'Associació Professional d'Empresàries de Lleida (Ap! Lleida) i presidenta del Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting de Catalunya. CEO de l'Agència La Pometa. Ap! Lleida és una associació que representa el teixit empresarial en femení de les terres de Lleida, i vetlla per visibilitzar la vàlua de la dona en diferents àmbits. Integra més de 150 empresàries, directives, professionals i autònomes de Lleida i Pirineus. Ofereix informació i formació d'interès per créixer com a professional i com a persona. L'associació va néixer amb l'objectiu de ser un punt de trobada entre empresàries, directives, professionals i emprenedores per posar en comú inquietuds i sinèrgies.

Gerad Guiu: Advocat per ESADE i periodista per la UB-Columbia de Nova York, és soci del Cercle d'Economia des de fa 10 anys. Va estar en institucions com l'Ajuntament de Lleida, com a cap de gabinet de l'alcalde (2005-2007), a la diputació de Lleida, com a director del Patronat de Promoció Econòmica (2007-2009) i a la Generalitat de Catalunya, com a cap de gabinet de la Consellera de Salut (2008-2010). Destaca la seva trajectòria pel Barça, on ha estat més de 7 anys passant per Barcelona i Nova York, com a director de public affairs i relacions institucionals. També ha estat director de desenvolupament de negoci internacional dels Estats Units de LLYC. Va ocupar el càrrec de director de relacions institucionals i comunicació del Cercle d’Economia i actualment és comissionat del Reunió Cercle d’Economia 2022. Des de setembre de 2021 és director general d'ANDEMA.

Àlex Surroca: Fundador i director d'empreses del sector tecnològic: USE IT i Cardionlive. Ponent en conferències i cursos especialitzats de tecnologia, Internet of Things i nous models de negoci digitals. Premiat com a Jove Emprenedor per la Jove Cambra Internacional el 2014, Premi Empresa per la primera App de la Seu Vella el 2013, Premi a la Innovació per la Diputació de Lleida el 2012, Premi per Idees de Projectes Innovadors el 2011, Premi Jove emprenedor a Lleida el 2011 i premi SIMO – Network per ser una de les 10 start-ups tecnològiques espanyoles amb més projecció el 2010. Enginyer informàtic i diplomat en Empresarials per la Universitat de Lleida. Actualment exerceix com a CEO d'USE IT en temes de direcció, promoció i estratègia. Especialitats: Direcció comercial, Gerència, Recursos humans, Internet de les coses - IOT, Smart City, Web, Aplicacions mòbils - Apps, aplicacions d'intel·ligència artificial a la societat.

Joan Folguera: Grau en Administració i Direcció d'Empreses. Fundador i cap executiu d'Ingroup, INTECH3D, Invelon Technologies i Xrshop. Assessor acreditat per ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya en les àrees de tecnologia i indústria 4.0 i conceptualització i disseny de productes. Responsable de la delegació de Catalunya i Aragó de Sicnova 3D. Va fundar les empreses INTECH3D i Invelon Technologies durant la seva estada com a emprenedor al viver del CEEILleida. L'any 2018 va ser reconegut com un dels 10 Joves Excel·lents de Catalunya. L'empresa Ingroup, de la qual n'és el cap executiu, va obtenir el Premi PIMEC Joves 2022.

Així mateix, els aproximadament 40 tècnics que participaran en la jornada, podràn conèixer el Turó de la seu Vella, a través de la visita guiada que els oferirà l'historiador Pep Tort.

Podeu veure el programa sencer en aquest enllaç.

ANCES és un model aglutinador d'interessos, mètodes de treball i interconnexió de models d'innovació i emprenedoria. Els 33 membres, CEEIs o BICs han estat promoguts en virtut de l'aposta d'agents locals públics i/o privats en un recurs clau en l'estratègia de promoció de la innovació als territoris respectius.

Aquesta xarxa s'integra a la xarxa European Business and Innovation Centre Network – EBN conformada per més de 150 BIC certificats i 100 organitzacions que donen suport per al creixement i desenvolupament d'emprenedors innovadors, start-ups i PIMEs.

Els CEEIs o BICs es configuren com a agents de referència a l'ecosistema d'innovació de les respectives zones geogràfiques on es troben localitzades. ANCES, per la seva banda, contribueix a la seva promoció i posicionament en el sistema nacional d'R+D+i.

L'oportunitat que representa un CEEI o BIC per a l'entorn on s'ubica és indiscutible per la repercussió directa que té a l'ocupació i a la generació d'empreses. Aquest impacte encara és més interessant si es té en compte la vocació d'aquestes entitats per promoure la innovació i l'ocupació estable basada en activitats de valor afegit.

ANCES promou la creació de BIC en altres entorns per als quals en particularitza la configuració en funció de diferents elements del territori i de la capacitat dels seus promotors. D'aquesta manera en la creació d'un nou BIC es té en compte de manera especial l'existència d'agents o xarxes de serveis de suport a l'emprenedoria, el creixement i la competitivitat de les PIMEs i la innovació, amb l'objectiu que aquestes noves infraestructures responguin realment a una necessitat no coberta i que completi i col·labori amb l'oferta de serveis existents al territori.

Llegir més

uhgiuyg.png

'Lideratge: adaptació al canvi', el curs que oferirà el CEEILleida aquest octubre

El CEEILleida ofereix aquest octubre la càpsula formativa Lideratge: adaptació al canvi, que tindrà lloc a l'aula de formació del CEEILleida el dimecres, 18 d'octubre, entre les 16:30 i les 19:30 hores. El curs anirà a càrrec de Xavier Roca,llicenciat en Administració d'Empresa i MBA per ESADE. Postgrau de Lideratge a ESADE i Master in Trade Fair Management per la Universitat de Colònia.

OBJECTIUS: Descobrirem com està canviant el nostre entorn i com afecta al nostre dia a dia. Entendrem què és un bon lideratge i treballarem les claus per aconseguir liderar eficientment el equips de treball, per tal d'aconseguir els objectius plantejats. També descobrirem com desenvolupar processos de canvi satisfactoris en l'entorn orfganitzatiu..

Podeu sol·licitar la inscripció al curs enviant un correu a ceei@ceeilleida.cat, adjuntant copia del DNI o NIE.

Lliurament de certificat d'assistència al finalitzar el taller.
L'obtenció del certificat implica el seguiment amb aprofitament, i l'assistència al 100% de l'activitat formativa. Els certificats d'assistència s'enviaran al mateix correu electrònic des d'on s'ha efectuat la inscripció.

 · En un article del seu darrer newsletter també parla del programa Emprèn Bio Lleida

La Xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya divulga els serveis que ofereix el CEELleida 

 

La Xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya divulgar en el seu darrer newsletter, publicat avui dilluns, els serveis que ofereix el CEEILleida, que forma part de la Xarxa Emprèn. 

En un article titul·lat Serveis per emprendre al Segrià, explica els serveis que ofereix el CEEILleida als emprenedors i el treball que desenvolupa el viver, impulsat per la Diputació de Lleida, per impulsar l'emprenedoria.

Així mateix, en el més article, fa referència al programa Primer de Preacceleració, que ha impulsat el Programa EMPRÈN BIO 4.0, un programa centrat a donar suport a projectes en el desenvolupament d’empreses en el camp de la bioeconomia i acompanyar a persones emprenedores i empreses de les Terres de Lleida en el desenvolupament d'un producte, servei o innovació que contribueixi a la sostenibilitat dels recursos naturals. 


Aquest programa està impulsat per l'Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida, la Fundació Eurecat i la Fundació CEEILleida, amb el suport del Parc AgroBioTech Lleida, Inno4Agro i el clúster FEMAC, i compta amb el cofinançament del Fons social Europeu.

Llegir més

 · El dijous 19 d'octubre, a la nau central de la Seu Vella

Gala de lliurament dels Premis AP!, l'Associació Professional d'Empresàries de Lleida

 

L'Associació Professional d'Empresàries de Lleida, AP! Lleida, celebrarà el dijous 19 d'octubre l'acte de gala del lliurament dels Premis AP!, que tindrà lloc a la nau central de la Seu Vella, a partir de les 20:00 hores. Els Premis AP! són uns guardons que tenen l’objectiu de reconèixer l’èxit de les dones empresàries, directives i professionals de tots els àmbits de la societat, un reconeixement totalment consolidat i de referència per a la ciutat de Lleida i el conjunt de la demarcació. 

Podeu confirmar l'assistència enviant un correu electrònic a administracio@aplleida.com

Llegir més

· Els dies 19, 20 i 21 d'octubre al Mercat del Pla

Torna la fira tecnològica Fira Maker


Fira Maker, la fira tecnològica feta per makers i per a makers, tornarà a celebrar-se enguant en el Mercat del Pla, els dies 19, 20 i 21 d'octubre.

Cal indicar els dies que podeu participar i explicar el material que s'exposarà. Es pot portar qualsevol cosa mentre sigui DIY: Impressió 3D, CNC, electrònica, artesania, Cosplay, radiocontrol, prototips, o qualsevol cosa no industrial feta per vosaltres. No ha de ser electrònica o tecnològica.
 
En l'edició anterior, la fira va ser visitada per unes 7.000 persones, amb 47 expositors i makers i amb desenes d'activitats pensades per a totes les edats. 
 
Qualsevol dubte o consulta podeu contactar directament amb mi o teniu més info a:

 

Llegir més

photo_2023-09-01_11-39-50.jpg

Fes un passeig virtual pel CEEILleida