Newsletter del CEEILleida
versió web
 


Newsletter n.202
22 de novembre de 2021

 

L'índex d'ocupació del CEEI puja al 81% i les empreses liderades per dones passen del 19 al 42% en cinc anys 

El Consell Directiu i la Junta de Patrons de la Fundació aproven per unanimitat el pressupost de l'any 2022, de 796.230,40 euros

El número de llocs de treball de les 'startups' instal·lades en el viver augmenten de 126 a 178, un 41% més que a finals de 2020 


L’índex d’ocupació del CEEILleida ha augmentat del 70% de finals de 2020 al 81% per cent actual. Dels 37 mòduls disponibles, 30 es troben ocupats per empreses. A més, 7 empreses més es troben acollides al servei de CEEICloud, que permet l’ús de les instal·lacions del viver sense tenir llogat cap mòdul, i tenir inscrita l’adreça de la seva seu social al CEEI.

Així mateix, el CEEILleida ha registrat un important augment d’empreses impulsades per dones. En aquest sentit, el percentatge d’startups instal·lades en el viver dirigides per dones, ha passat del 19% de l’any 2016 al 42% actual.

Totes aquestes dades s’han donat a conèixer en les reunions del Consell Directiu i de la Junta de Patrons de la Fundació, celebrades el passat divendres, presidides totes dues pel diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, que ha valorat molt positivament el fet que el número de llocs de treball entre les empreses instal·lades en el viver (actualment 40), ha augmentat dels 126 de fa un any al 178 actuals.

Tant el Consell Directiu com la Junta de Patrons han aprovat per unanimitat els pressupostos del CEEILleida de l’any 2022, de 796.230,40 euros. Una part d’aquests pressupostos estan destinats a impulsar nous projectes com ara:

  • Aula Steam Robotic Lab: Un espai d’innovació digital per a la comunitat educativa que promou les habilitats digitals, redueix la bretxa digital i fomenta l’aprenentatge pràctic. Aquesta aula, que estarà ubicada en un dels mòduls del CEEI, i està impulsada per les empreses Steam Educa i Robotix, vol contribuir a la capacitació digital de professorat i alumnat, ser un motor d’integració social i promocionar les vocacions científiques entre les noies.
  • Tour Virtual del CEEILleida: Qui vulgui conèixer els espais i els usuaris del CEEILleida, ben aviat es podrà fer a través d’un tour virtual que podrà ser visible en mòbils, tablets i ordinadors. Té com a principals objectius poder explorar el viver d’una forma atractiva, sobretot per a aquells emprenedors que busquen espais per impulsar el seu negoci. També pretén donar a conèixer les empreses que estan instal·lades en el viver d’una forma àgil i innovadora. Aquesta eina la portarà a terme l’empresa In Situ Patrimoni i Turisme, instal·lada en el mateix viver.
  • Transició energètica sostenible: En els darrers 5 anys, el CEEILleida ha anat implantant mesures d’estalvi energètic, que han permès un estalvi en la factura elèctrica, en el que portem d’aquest any 2021, de 4.910,63 euros, i de 29.742,3 en cinc anys. En aquesta línia, està previst portar a terme més mesures per portar a terme una transició energia sostenible, com ara la instal·lació de plaques solars en els edificis 1 i 3 del viver, la substitució de l’actual vehicle del CEEI, de gasoil, per un d’elèctric, i la disposició, d’almenys, un punt de càrrega per a vehicles elèctrics en l’aparcament que es troba al costat del CEEI.

 

Imatge de la Junta de Patrons, que a l'igual que el Consell Directiu es va desenvolupar de forma telemàtica


Pira Techonology i Masqueit, protagonistes del programa especial per a 'startups' de Lleida Televisió 

El cofundador de Pira Technology, Raúl Rojas, i el fundador de Masqueit, Dídac Merino, les dues empreses instal·lades en el viver del CEEILleida, han participat en un debat especial sobre startups, dins del programa A Diari, de Lleida Televisió, conduït pel periodista Santi Roig. En l’espai també hi han participat representants de les empreses Origen Studio i Dry Sist. Podeu veure el programa sencer en aquest enllaç.


Dídac Merino, de Masqueit, i Raúl Rojas, de Pira Technology, intervenint en el programa
 


Kopen Software organitza amb èxit unes jornades sobre Tryton, transformació digital en software lliure

L'esdeveniment s'ha celebrat a Alacant el 17 i 18 de novembre

Kopen Software
, empresa instal·lada en el mòdul 1.6 del CEEILleida, ha participat amb èxit en l'organització de les jornades Tryton, transformació digital mitjançant software lliure per a gestió empresarial i automatització de processos, que han tingut lloc a Alacant el 17 i 18 de novembre. L'event ha estat organitzat per Tryton, entitat sense ànim de lucre, del qual el CEO de Kopen Software, Sergi Almacellas, és membre de la junta de directors. També han col·laborat en l'organització de l'event les empreses Ingsys, amb seu al municipi basc de Barakaldo, i Datalife, del municipi murcià d'Alcantarilla.

Les jornades van comptar amb la presència d'experts en Tryton, que han parlat sobre programari lliure i transformació digital aplicada a diferents sectors empresarials. Durant les jornades també s'ha comptat amb la col·laboració d'empresaris, que han compartit la seva experiència amb Tryton.


L'equip de Kopen Software en les jornades de Tryton celebrades a Alacant

 
Entrevista de PIMEC Joves a Érika Marfil, impulsora de l'empresa STEAMeduca, del CEEILleida, i col·laboradora de Robotix Hands-on Learning 

Érika Marfil, educadora social i facilitadora de robòtica i programació, impulsora de l'empresa STEAMeduca, instal·lada en el CEEILleida, i estreta col·laboradora de la presitigiosa firma Robotix Hands-on Learning, ha estat entrevistada per PIMEC Joves, on explica que les STEAM ajuden a potenciar les capacitats del joves. Aquesta entrevista ha estat publicada ha estat publicada en la mateixa secció de PIMEC Joves, de l'edició del dijous 18 de novembre del diari Segre. Podeu llegir l'entrevista sencera.


 
Lleida acull el 25 i 26 de novembre el Foro Datagri, per a l'impuls de la transformació digital del sector agroalimentari

Tindrà lloc a La Llotja i està organitzat per la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG), Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, Hispatec i la Universitat de Còrdova


Lleida acollirà el 25 i 26 de novembre el #DATAGRI2021, un esdeveniment organitzat per la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG), Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, la companyia tecnològica HISPATEC i l'ETSIAM de la Universitat de Còrdova, que compta amb el suport del Comitè Local format per les tres administracions esmentades (ajuntament i diputació de Lleida, conselleria d´Acció Climàtica), juntament amb la Universitat de Lleida, IRTA, EURECAT, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, JAR JARC-COAG i la Federació Catalana DOP – IGP.
Aquest fòrum vol ser el punt de trobada dels professionals del sector agroalimentari perquè es generin converses de valor al voltant del canvi cultural que requereix la nova era digital. Podeu consultar el programa complert en aquest enllaç. També podeu accedir a
més informació sobre l'esdeveniment.

   
Jornada 'Optimisme, passió, treball i coneixement: 4 claus per l'èxit en els negocis',  el dimecres 1 de desembre a La Llotja de Lleida

En un món amb canvis constants, on ens enfrontem a un entorn desconegut i ple d’incertesa, és imprescindible potenciar, a més dels coneixements adequats, una actitud positiva i proactiva. Entre el 80-85% dels resultats que obtenim depenen de com veiem i afrontem la vida laboral i professional. Per això, la formació de les principals empreses del món s’està centrant en el desenvolupament d’una actitud mental positiva en els seus col·laboradors.

Per analitzar tot això, la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l'Ajuntament de Lleida, ha organitzat la jornada Optimisme, passió, treball i coneixement: 4 claus per l'èxit en els negocis, que tindrà lloc a la Llotja de Lleida dimecres 1 de desembre, entre les 16:30 i les 20:00 hores.

Hi participarà Emilio Duró Pàmies, consultor, divulgador i formador, que pronunciarà la conferència El viatge de la vida. Llums curtes o llargues?. Posteriorment, hi haurà la taula rodona Bones pràctiques en tems incerts, en la que hi participaran, a més d'Emilio Duró, Meritxell Pi, del Grup ICG; Néstor Gutiérrez, d'Atlas Energia; Joan Esteve, de Cellers Raimat, i Sònia Sarrat, emprenedora social. Consulteu el programa sencer.
L'acte, gratuït, té un aforament limitat.

 



 

Torna la formació presencial al CEEILleida, amb una càpsula sobre màrqueting 4.0

Una desena d'alumnes participen a la sessió, que va anar a càrrec d'Eduard Cristóbal 


El CEEILleida ja torna a oferir càpsules formatives en format presencial. El passat dimecres l'aula de formació va acollir el curs Màrqueting 4.0: Com vendre al consumidor de l'era digital, que va anar a càrrec d’Eduard Cristòbal, expert en màrqueting i professor de la UdL. L’objectiu del curs era el de proporcionar les eines necessàries per poder desenvolupar estratègies de màrqueting 4.0 amb èxit. Per fer això, es van estudiar els elements clau per a la creació d’una estratègia online.


La pròxima formació, prevista pel dilluns 20 de desembre

La pròxima formació està prevista pel dilluns 20 de desembre, amb el curs Estratègies de consecució d'objectius, a càrrec de
Laura Ravés, economista i coach i fundadora de HiHappiness. Aquest curs té com a objectiu 
aprendre a identificar quina és l’estratègia de cadascú per aconseguir èxits, saber clarificar objectius, a fixar un pla, a identificar una estratègia d’èxit, a augmentar el nivell de confiança i autoestima i a obrir la ment. L'horari del curs serà de les 16:30 a les 19:30 hores, i per fer les inscripcions només cal enviar copia de NIF o NIE al correu ceei@ceeilleida.cat


L'aula de formació va acollir el primer curs presencial del CEEI després de 20 mesos
 

XVII PREMIOS EMPRENDEDORES
Tras una decimosexta edición celebrada en streaming por la pandemia, los XVII Premios Emprendedores han recuperado su carácter presencial con un evento que ahora te relatamos en esta crónica.
Seguir leyendo
PARA INSPIRARTE
Te mostramos en este artículo cinco ideas de negocio sencillas y que resultan rentables alrededor de la cocina.
Leer más
IDEAS CURIOSAS
El mercado funerario vive su peculiar transformación digital. Aquí te mostramos 10 ideas de negocio dentro de este sector.
Leer más
MUY PRÁCTICO
4 ejemplos concretos para diseñar una buena experiencia en un ecommerce, un hotel, un punto de venta y un negocio omnicanal.
Leer más
FORMACIÓN
EIT Digital organiza unas jornadas sobre emprendimiento digital, con las claves para convertir tu idea de negocio en realidad.
Leer más
 

La COELL atèn consultes empresarials de manera gratuïta   

La Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) posa a l'abast d'emprenedors, autònoms i empreses un servei gratuït de suport per intentar resoldre els dubtes que sorgeixen en el dia a dia, siguin de caire laboral, fiscal o jurídic. Més enllà del suport que oferim des de l’equip del CEEILleida, la COELL, en tant que patronal de gran arrelament a les Terres de Lleida, també et pot ajudar amb els seus serveis a mida del teu temps i de les teves necessitats.
Amb el seu equip de professionals qualificat, posen al teu servei una gestió integral per aportar solucions individualitzades i concretes, per donar resposta amb rigor a les consultes que es puguin plantejar en matèria jurídica, laboral i fiscal. 


 


Cursos de Pimec 100% subvencionats 

Per veure la relació de cursos telemàtics que ofereix la PIMEC per aquest març, i que estan 100% subvencionats, cliqueu aquest enllaç.

 

Actes i jornades de la Pimec, en aquest enllaç


 


Si ets una persona emprenedora i vols saber què és i què ofereix el CEEILleida contacta amb nosaltres o visita la nostra web