Newsletter del CEEILleida
versió web
 


Newsletter nº185
7 de juny de 2021

 

Vols aprendre a escriure les paraules adequades, per vendre de forma professional el teu producte? Apunta't a aquest curs del CEEILleida 

Oberta la inscripció per a la càpsula formativa 'Copywriting, la tècnica d'escriure per vendre, que oferirà el CEEILleida en dues sessions: el dimarts 15 i el dijous 17 de juny

Les sessions aniran a càrrec de Laia Dolcet, periodista, copywriter freelance i creadora de continguts, i fundadora de l'empresa Deparaula, instal·lada en el viver del CEEILleida


El CEEILleida oferirà el dimarts 15 i dijous 17 de juny la càpsula formativa Copywriting, la tècnica d’escriure per vendre, que anirà a càrrec de Laia Dolcet, periodista, copywriter freelance i creadora de continguts, i fundadora de l'empresa Deparaula, instal·lada en el viver del CEEILleida. L’objectiu d’aquest curs és que adoptant l’estratègia i les paraules adequades, pots aconseguir vendre d’una manera professional i estructurada. No és màgia. Tampoc fum. Amb els principis del copywriting i la comunicació persuasiva, tindràs una base per aprendre a escriure amb intencionalitat i a transmetre millor qui ets i què fas. Perquè a Internet la gent llegeix, encara que et diguin que no.

La càpsula formativa es desenvoluparà en format online, a través de la plataforma Zoom, el dimarts 15 i dijous 17 de juny, entre les 18:00 i les 20:00 hores. Les inscripcions són gratuïtes i per formalitzar-les només cal enviar copia del NIF o NIE al correu ceei@ceeilleida.cat
 


 


Entrevista de l'Associació Nacional de Centres Europeus d'Empreses i Innovació al director del CEEILleida, Antoni Piñol

L'Associació Nacional de CEEIs (ANCES) ha publicat avui dilluns una entrevista al director del CEEILleida, Antoni Piñol, dins de la ronda d'entrevistes a als 32 directors de CEEIs i o BICs repartits per l'Estat espanyol, i que reproduïm a continuació:

Antoni Piñol, director del CEEILleida: "ANCES pone a disposición los sistemas, servicios y actividades que sirven para alcanzar objectivos con la máxima eficiencia  



Antoni Piñol, director de CEEILleida, protagoniza esta nueva entrega de nuestra sección Ances Talent. Antoni, los principales agentes socioeconómicos de Lleida y su entorno están presentes en la Fundación CEEILleida. ¿Cuáles son esos agentes?

Efectivamente, los principales agentes socioeconómicos de Lleida supervisan, avalan y apoyan el papel del CEEILleida para el impulso del emprendimiento y la innovación tecnológica y empresarial de nuestro territorio. Estos agentes socioeconómicos están representados en la Junta de Patrones de la fundación CEEILleida que se reúne, al menos, una vez al año, y están encabezados por la Diputación de Lleida, que es la impulsora de la fundación del CEEILleida, además de aportar toda su infraestructura. En esta Junta de Patrones también están representados el Ayuntamiento de Lleida, la Universitat de Lleida, las cámaras de comercio e industria de Lleida y Tàrrega, las patronales Confederación Empresarial de Lleida (COELL) y Pequeña y Mediana Empresa de Catalunya (PIMEC), los sindicatos Comisiones Obreras (CCOO) y Unión General de Trabajadores (UGT), y la entidad financiera Caixabank. Esta vinculación del CEEILleida con los agentes sociales existe desde la creación de la Fundación y permite, además, recibir y transmitir información de los servicios que ofrecen a los emprendedores del vivero, o que han formado parte de él, como por ejemplo asesoramiento fiscal o financiero, formación, convocatorias de subvenciones o servicios que pueden ser de interés para los emprendedores.

¿De qué forma el CEEILleida ha contribuido y contribuye al desarrollo económico de Lleida y su entorno?

Ayudando, por ejemplo, a identificar las ideas empresariales innovadoras y dotarlas de medios materiales y humanos para transformarlas en empresas referentes para el tejido económico del territorio. En este sentido, el CEEILleida acoge, asesora y dinamiza en sus instalaciones iniciativas emprendedoras viables que arriesgan innovando, y las asesora para que se conviertan en un referente en sus sectores, creando nuevos puestos de trabajo cualificados. Paralelamente, organizamos talleres para la realización de planes de empresa, dirigidos a aquellos emprendedores que tienen en mente una idea de negocio y quieren llevarlo a la práctica.

Asimismo, el CEEILleida apuesta muy fuerte desde hace años por la formación. Así, a lo largo del año ofrecemos cápsulas formativas sobre diferentes temáticas para que emprendedores de dentro y fuera del vivero puedan aprender o perfeccionar aquellos conocimientos que necesitan, para poder impulsar o mejorar su negocio, o también para adquirir conocimientos a nivel personal que les pueden ayudar a mejorar sus relaciones sociales o profesionales.


Edificio del CEEILleida

¿De qué iniciativas, programas o eventos desarrollados últimamente en CEEILleida se siente personalmente más orgulloso?

Uno de los proyectos territoriales de mayor éxito del CEEILleida fue en su día la creación y puesta en marcha de la red de CEIs del territorio, en colaboración con ayuntamientos y consejos  comarcales, la propia Diputación de Lleida  y fondos FEDER de la UE, lo que nos ha permitido crear una red de antenas o hubs de emprendimiento e innovación basados en la metodología y herramientas del CEEI .

Más recientemente, como es lógico, la pandemia, que nos ha afectado a todos, ha alterado la organización de programas o eventos. Sin embargo, y a pesar de las limitaciones, hemos podido seguir desarrollando una iniciativa de la cual nos sentimos especialmente orgullosos: convertir nuestra aula de formación en un plató de radio una vez al mes. A través de un convenio con Ràdio Lleida-Cadena SER, la emisora traslada un equipo técnico para emitir desde el CEEILleida el programa “Empresarios”, un espacio radiofónico con más de 20 años de historia, que permite dar la oportunidad de compartir sus experiencias a emprendedores, de dentro y fuera del CEEILleida, y a representantes institucionales y de entidades relacionadas con la empresa y la innovación. Llevamos ya 5 temporadas de debates radiofónicos en el CEEILleida y hemos dado voz a casi un centenar de personas, entre emprendedores, empresarios, técnicos y representantes institucionales.

A todo el ecosistema del CEEILleida ¿qué le aporta su vinculación con la red ANCES?

El CEEILleida tiene firmado un convenio con ANCES desde el año 2010. Esta relación permite conocer la experiencia de otros ecosistemas emprendedores sobre la creación de nuevas empresas, métodos de trabajo y nuevas actividades tecnológicas e innovadoras entre las ya existentes. Este trabajo en red pone a disposición los sistemas, servicios y actividades que sirven para alcanzar nuestros objetivos con la máxima profesionalidad y eficiencia, además de facilitar una sinergia entre los diferentes CEEIs y viveros que, gracias a que formamos parte de la red ANCES, podemos desarrollar.

Además del trabajo en red, los proyectos que ANCES impulsa y promueve entre sus asociados, permite que las startups alojadas en el CEEILleida puedan acceder a determinados proyectos que, de otra forma, no serían accesibles.


Interior del edificio de CEEILleida

Y en sentido inverso, ¿qué puede aportar CEEILleida al resto de centros asociados a ANCES?

Cada territorio tiene sus particularidades, y pienso que el CEEILleida no deja de ser un reflejo de la estructura de un territorio, donde la actividad principal es el sector agroalimentario, que en los últimos años ha necesitado la colaboración de las empresas tecnológicas y del ámbito turístico para seguir siendo pionero. En este sentido, el CEEILleida cuenta con una diversificación empresarial que tiene un común denominador muy positivo: crear sinergias entre los emprendedores del vivero. Un claro ejemplo es que una empresa dedicada a la instalación de energías renovables colabora con otra del ámbito de la comunicación y ésta, a su vez, ha recurrido a los servicios que ofrece otro emprendedor del vivero del sector informático. Esta colaboración ha servido de base para que una empresa del CEEILleida quedara finalista en la edición del ANCES Open Innovation de hace dos años, un hecho del cual el CEEILleida se siente muy orgulloso.

¿Cómo afrontan los emprendedores que trabajan en CEEILleida estos tiempos marcados por la pandemia?

Podemos afirmar, con satisfacción, que ninguna empresa instalada en el CEEILleida ha tenido que cerrar su actividad a causa del Covid-19. Durante la pandemia hemos hecho un seguimiento con los emprendedores para saber cómo afrontan los efectos del Covid y qué podemos hacer desde el CEEILleida para ayudarlos. Sea por el modelo de negocio que han impulsado, por los productos que ofrecen o por su capacidad de adaptación, la gran mayoría de emprendedores del vivero afirman que no solo han mantenido su nivel de actividad o facturación, sino que incluso la han aumentado. Pienso que el hecho de formar parte de un vivero algo tendrá que ver en haber llegado a estos resultados en unos tiempos tan difíciles.

Solo en un caso una empresa del CEEILleida ha solicitado la reducción del importe del alquiler acogiéndose a la normativa que lo regula para poder mantener su actividad en el vivero. Esta situación nos ha permitido también aumentar la presencia de empresas en el CEEICloud. Este servicio permite fijar la sede social de una empresa en el CEEILleida y disfrutar de los servicios del vivero, y ha visto incrementada su demanda a causa de la pandemia.

Enllaç entrevista ANCES


Convocatòria d'ajuts Neotec de 36,5 milions, per a empreses de base tecnològica  

La convocatòria 2021 ha estat reforçada pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

El Programa NEOTEC, gestionat pel Centre de Desenvolupament TecnoIògic i Industrial i dóna suport a les empreses innovadores de base tecnològica vinculades a la transferència de coneixement

El termini de presentació de sol·licituds conclourà el 8 de juliol de 2021


El Ministeri de Ciència i Innovació ha llançat, a través del Centre de Desenvolupament Tecnològic i Industrial (Cidect), la nova convocatòria 2021 del Programa NEOTEC, amb un pressupost de 36,5 milions d'euros en subvencions. Aquesta convocatòria, que compta amb 11,5 milions més que el 2020, finança projectes empresarials de petites empreses innovadores (empreses de base tecnològica, EBTs) que requereixin l'ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l'activitat investigadora i en què la estratègia de negoci estigui basada en el desenvolupament de tecnologia pròpia i en el domini intensiu de el coneixement científic i tecnològic.

Aquesta nova convocatòria compta amb el reforç de el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat amb els fons NextGenerationEU del Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea, la qual cosa permet un major pressupost disponible en relació al de la convocatòria anterior i més capacitat per poder donar suport a un nombre més gran de projectes, primant aquells projectes-empreses l'proposta inclogui la contractació de doctors per millorar les seves capacitats d'absorció i generació de coneixement.

Perfil del Programa NEOTEC i convocatòria 2021

L'objectiu d'el programa NEOTEC és fomentar la tecnologia i la innovació com a factors competitius per al desenvolupament de les empreses. Els ajuts d'aquesta convocatòria finançaran la posada en marxa de nous projectes empresarials que requereixin l'ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l'activitat investigadora i en els que l'estratègia de negoci es basa en el desenvolupament de tecnologia. No seran elegibles per rebre ajuts els projectes empresarials el model de negoci es basa primordialment en serveis a tercers, sense desenvolupament de tecnologia pròpia. Tampoc podran ser beneficiàries de les ajudes aquelles iniciatives que no reflecteixin clarament en el seu pla d'empresa la continuïtat en el desenvolupament de tecnologia ni aquelles que, directament o indirectament, ocasionen un perjudici significatiu a el medi ambient.

Les sol·licituds per a l’obtenció d’aquests ajuts es poden fer a través de la seu electrònica del CDTI.

Més informació


 


MUY INSPIRADOR
Estos emprendedores cogieron un día el petate y se plantaron en América, Asia o Australia. Allí crearon sus empresas y allí triunfaron. Cinco ejemplos que nos cuentan lo mejor y peor de emprender fuera.
Seguir leyendo
TENDENCIAS EN CADENA
Todos los secretos de las cocinas fantasma en franquicia, un modelo de negocio que ha emergido con fuerza al calor de la explosión de la comida a domicilio.
Leer más
MUY PRÁCTICO
Ayudas directas, fondos distribuidos por los ministerios… Te decimos qué puedes pedir ya de los fondos europeos y dónde.
Leer más
AYUDAS PARA EMPRENDER
EIT Food lanza de nuevo el programa EWA (Empowering Women in Agrifood), con el que busca emprendedoras para impulsar sus proyectos agroalimentarios.
Leer más
FERIA VIRTUAL DE FRANQUICIAS
Tras el éxito de su primera edición, en la que reunió a más de 2.000 asistentes, el evento adquiere carácter permanente.
Leer más

 


Tallers 'online' per poder realitzar un pla d'empresa

El CEEILleida continua oferint tallers sobre com elaborar un pla d'empresa. El taller s'imparteix via online i es divideix en sessions de 40 minuts, en dates que s'acorden entre el tècnic que imparteix el taller, Salvador Pifarré, i l'alumne. L'horari de les sessions és entre les 11 del matí i les 5 de la tarda durant les segones quinzenes de mes.

Aquest taller té com a objectiu ajudar a la persona emprenedora a analitzar els conceptes claus per crear el seu negoci. Es pot sol·licitar la inscripció a ceei@ceeilleida.cat, enviant copia escanejada del DNI o NIE. Si coneixeu a algú que li interessi fer el taller feu córrer la veu.



 


Ets emprenedor del CEEI i vols aprendre o millorar l'anglès? T'ho posem fàcil!!! 

La tècnica del CEEILleida Imma Purroy imparteix classes telemàtiques per les tardes, en un horari a convenir amb l'alumne

Les classes, d'un cost de 4 euros cadascuna, són individualitzades i es permet que s'inscriguin fins a un màxim de 4 persones d'una mateixa empresa


Amb l'objectiu de facilitar al màxim la formació contínua als emprenedors, el CEEILleida ofereix als treballadors de les empreses instal·lades en el viver poder realitzar classes d'anglès. Les sessions van a càrrec de la tècnica del CEEILleida, Imma Purroy, i es desenvolupen de forma telemàtica a través de la plataforma Zoom.
Les classes tenen un preu de 4 euros cadascuna i es desenvolupen durant les tardes, en un horari a convenir amb l'alumne. Les sessions són individualitzades, i es permet que s'inscriguin fins a un màxim de 4 persones si aquestes formen part de la mateixa empresa.

Les persones interessades en rebre les classes d'anglès poden fer la sol·licitud enviant un correu electrònic al correu ceei@ceeilleida.cat


 


Si ets una persona emprenedora i vols saber què és i què ofereix el CEEILleida contacta amb nosaltres o visita la nostra web


 


El CEEILleida segueix aplicant les mesures de seguretat i higiene per poder treballar amb garanties  

En tot el recinte del CEEILleida hi trobareu cartells amb indicacions sobre quines precaucions d'higiene s'han de portar a terme a causa de la Covid-19. Per la qual cosa, us demanem que les compliu estrictament pel bé de tothom

L'ús de la mascareta continúa sent obligatòria, en tot moment, en els espais comuns

Espais comuns i les sales de reunions: El servei de neteja hi actua diàriament per mantenir aquests espais nets. Entre tots hem de mirar de mantenir impecables aquests espais. Així mateix, hi trobareu cartells indicant les mesures de precaució que s'han de prendre, com ara l'ús de mascareta, guardar la distància mínima de seguretat de dos metres i complir la limitació d'aforament. En aquest sentit, l'aforament és igual al número de cadires que trobareu al voltant de la taula de cada sala. La resta de cadires que no es poden utilitzar estan precintades.
Pel que fa a les sales de descans: Diàriament el servei de neteja també actua en les sales de descans. Són espais concorreguts i cal que tothom els deixi com l'hi agradaria trobar-los. Així mateix, l'aforament d'aquests espais és igual al del número de cadires que hi trobareu al voltant de les taules.
Pel que respecta a l'aula de formació: L'aforament permés és d'un 50% inferior al que hi havia abans de la pandèmia (equivalent a 20 persones).


 


 

Cursos totalment suvencionats organitzats per la COELL

La Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) ofereix cursos totalment subvencionats per a treballadors del règim general, treballadors en ERTO, autònoms i aturats.



Per a més informació podeu consultar la web, o bé contactar amb el Departament de Formació de COELL:

Sònia  sroig@coell.org T.608441705
Lourdes formacio@coell.org T.636314084
Telèfon Centraleta 973232166


La COELL ofereix consultes empresarials gratuïtes   

La Conferedació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) posa a l'abast d'emprenedors, autònoms i empreses un servei gratuït de suport per intentar resoldre els dubtes que sorgeixen en el dia a dia, siguin de caire laboral, fiscal o jurídic. Més enllà del suport que oferim des de l’equip del CEEILleida, la COELL, en tant que patronal de gran arrelament a les Terres de Lleida, també et pot ajudar amb els seus serveis a mida del teu temps i de les teves necessitats.
Amb el seu equip de professionals qualificat, posen al teu servei una gestió integral per aportar solucions individualitzades i concretes, per donar resposta amb rigor a les consultes que es puguin plantejar en matèria jurídica, laboral i fiscal. 



 


Cursos de Pimec 100% subvencionats 

Per veure la relació de cursos telemàtics que ofereix la PIMEC per aquest març, i que estan 100% subvencionats, cliqueu aquest enllaç.

 

Actes i jornades de la Pimec, en aquest enllaç


 


Llistat d'ofertes de la Borsa de Treball de la Plataforma Virtual d'Ocupació de GLOBALleida