Dilluns, 8 de gener de 2024                                             NEWSLETTER 290

Versió Web

·  Aconsilium, Ethical Granite&Natural Stone, Kiwisac, Rescluster i Smart Hospital

Lliurament de claus a les empreses que van entrar al CEEILleida el 2023

 

El CEEILleida va celebrar el passat 20 de desembre un acte de lliurament de claus per a les 5 empreses que s’han instal·lat durant l'any 2023 en el viver. Les empreses són Aconsilium, Ethical Granite&Natural Stone, Kiwisac, Rescluster i Smart Hospital.

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, que va presidir l’acte, va manifestar la importància que els joves emprenedors disposin d’espais com el CEEILleida per impulsar la seva idea de negoci i, d’aquesta manera, no es vegin obligats a sortir del seu territori per desenvolupar la seva activitat professional.

Posteriorment, els emprenedors del CEEILleida van poder assistir a la torronada, que va organitzat el viver amb motiu de les festes de Nadal.

El viver d’empreses del CEEILleida, que pertany a la Diputació de Lleida, va tancar l’any 2023 amb una ocupació dels seus mòduls del 92%. Actualment hi ha instal·lades un total de 34 empreses, que entre totes sumen 251 treballadors.

ACTE_LLIURAMENT_DE_CLAUS_CEEILLEIDA-20-12-2023.jpg

Fotografia dels participants en l'acte de lliurament de claus que es va celebrar el passat 20 de desembre

· Amb el lliurament de diplomes a les persones participants i l’exposició dels projectes treballats, com la revalorització del marro del cafè, el disseny d’espais verds amb IA o l’aplicació de la llana al packaging i l’agricultra, entre altres 

· Aquesta és la primera edició d’Emprèn Bio 4.0 a Lleida, un programa que forma i assessora en l’àmbit de la bioeconomia

Cloenda del programa Emprèn BIO 4.0 al Parc Agrobiotech Lleida

 

El projecte de preacceleració Emprèn Bio 4.0 ha tancat la primera edició del programa desenvolupat a Lleida. El Parc Agrobiotech Lleida va ser l’escenari el passat 19 de desembre, on es va fer l’acte de lliurament de diplomes a 18 persones participants i l’exposició dels projectes treballats en el marc del programa.

Algunes de les activitats que s’han preaccelerat en les formacions i les mentories que s’han fet durant el curs han estat la revalorització del marro del cafè; el disseny d’espais verda a través de la IA (Intel·ligència Artificial); la traçabilitat de la fruita a través de la tecnologia blockchain; el desenvolupament de noves varietats de fruita adaptades al canvi climàtic; noves aplicacions de la llana al packaging i l’agricultura, o la plataforma web que integri en un sol portal les ajudes i subvencions autonòmiques i internacionals en bioagricultura i biotecnologia.

En l'acte de cloenda es va posar en valor la utilitat d’aquest programa, valorat positivament pels participants i del qual ja s’ha començat a treballar en una nova edició el 2024. Els participants van destacar el fet de tenir a l’abast diverses institucions que els puguin acompanyar en els seus projectes, per ampliar la visió, aconsellar i obrir possibilitats i valorar aspectes com els mecanismes de finançament, la ciberseguretat, etc.

El projecte Emprèn Bio 4.0 ofereix formació i assessorament en àmbit de la bioeconomia. Dona suport en la concreció d’iniciatives, des de la idea de negoci o la definició del model, fins a la constitució d’empreses o per contrastar el projecte en el cas de les empreses ja existents. En aquesta primera edició a Lleida, el programa s’ha plantejat durant 3 mesos, amb 101 hores de formació, en línia i presencials. Una de les particularitats del programa és que, a més, el curs oferia una borsa de 60 hores de mentories, perquè les persones participants puguin interactuar amb professionals amb experiència que els guiessin o assessoressin.

El CEEILleida lidera aquest projecte amb la Universitat de Lleida, l'Ajuntament de Lleida i el centre tecnològic Eurecat i compta amb la col·laboració del Parc Agrobiotech Lleida i el Clúster de Maquinària Agrícola i dels medis de producció agrícola (FEMAC). El programa PRIMER està subvencionat pel departament d’Empresa i Treball i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.

Sortida per conèixer projectes de bioeconomia del sector agroalimentari

Emprèn Bio 4.0 inclou sortides complementàries a la formació. El dia 14 de desembre es van visitar dos projectes de bioeconomia del sector agroalimentari per conèixer la trajectòria i l’experiència d’aquestes empreses d’èxit. Primer es va anar a Badia Vinagres, una empresa familiar centenària dedicada a la producció de vinagres artesans de la màxima qualitat, situada a Mollerussa. Després es va visitar Talkual, una startup dedicada a la venta de fruites i verdures a domicili que no compleixen els requisits estètics de les grans superfícies amb la filosofia de combatre el malbaratament alimentari situada a Bellpuig.

Al novembre es va fer una altra sortida per conèixer diversos casos d’èxit centrats en bioeconomia forestal.

GRUP.jpg

Imatge dels representants institucionals amb els participants en el programa, després del lliurament dels diplomes

· Del 22 al 26 de gener, i hi estan convidats personalitats com Antón Costas, Gemma Mengual i Lluís Bassat

Lleida acull el Tour Talent, amb l'objectiu de potenciar el talent jove

 

La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) impulsen el Tour del Talent, que se celebrarà a Lleida del 22 al 26 de gener de 2024, amb una àmplia agenda d'activitats destinades a potenciar el talent jove. D’entre les diferents activitats, consideren que les següents poden ser d’interès per a totes aquelles persones vinculades amb la gestió i el desenvolupament del talent jove en el món empresarial:

Fòrum de desenvolupament de Talent – Congrés APD, dilluns 22 de gener de 9h a 14h al Teatre la Llotja de Lleida. Com seran aquests líders en el futur? Quins perfils s'han de demandar? En aquesta sessió co-organitzada amb APD tractarem de descobrir-ho a través del testimoni de líders amb amplia experiencia en la gestió empresarial i d’equips. Comptarem entre d’altres amb la presencia d’Antón Costas, Gemma Mengual, i directors executius d’ Adecco, Acciona, Vall Companys, Atrevía, Grupo Sifu, RRHH Eurofirms, Microsoft, TOUS, Bonàrea, Sorigué, Renfe i Lacoste, entre d’altres. Inscripció gratuita 

Conferència “La Creativitat per Lluís Bassat”, dimarts 23 de gener de 18h a 19h a l’Auditori Enric Granados – Sala de Cambra. Després de tota una vida dedicada a la creativitat, Luis Bassat és considerat «El millor publicitari espanyol del segle XX». Segons explica, la creativitat és una facultat innata de la humanitat que va molt més enllà d'una invenció concreta. És la capacitat d' aportar avenços significatius que poden alterar el curs de la història i canviar les condicions de vida de tota la humanitat. A "Creativitat", Luis Bassat explora breument la història d'aquesta maragda facultat i presenta les característiques de la personalitat creativa, basant-se en la seva pròpia trajectòria i en la dels creatius més destacats del país. Inscripció gratuita

Després d’aquesta sessió hi haurà un concert líric al mateix auditori Enric Grandados, de 19:30h a 20:30h, on es podrán escoltar aries d’algunes de les òperes mes conegudes de la mà de joves artistes del programa Crescendo, de la Fundació Amigos del Teatro Real. Inscripció gratuita

  1. Aprèn a emprendre amb Rock and Business, dimecres 24 de gener de 18h a 19:30h a l’Auditori del Centre de Cultures Transfronterer. Campus de Cappont. UdL. Josep Coll explica, com aixecar una Startup d'èxit amb 3000€ i no morir en l'intent. Josep Coll és emprenedor i fundador de Red Points, considerada una de les 25 start-ups tecnològiques més importants d'Europa. Durant la conferència, explicarà els 3 intents fallits i tots els errors i els pocs encerts que va cometre per muntar i aixecar aquesta Start-up tecnològica d'èxit del no-res. I com el van ajudar en la seva travessia els valors del rock. Inscripció gratuita

Poden trobar més informació d’aquestes sessions i de la resta d’activitats, i de com registrar-s‘hi a https://tourdeltalento.org/

 · Per a la captació d'empreses i inversors xinesos al mercat espanyol

ANCES obre a la Xina una oficina de representació

 

L'Associació Nacional de CEEIs d'Espanya (ANCES) ha obert una oficina de representació a la Xina, amb la finalitat de captar empreses i inversors xinesos amb destinació al mercat espanyol, i la prestació de serveis de softlanding a empreses dels CEEIs que es vulguin establir o arribar a acords amb empreses xineses.

 

L'oficina es troba localizada a 7-4-31, Qijiayuan Diplomatic Residence Compound, No.9 Jianguomen Wai St., Chaoyang District, Beijing, China, 100600 

Telèfons: 0034 951 702 940 - 0034 671 664 928 

www.euchinatech.org

Així mateix, la persona de contacto és: Mrs. Gan Lu (Lucy Gan) –Chief representative for Greater China of ANCES
Email: 
info@euchinatech.org

Fes un passeig virtual pel CEEILleida