Dilluns, 20 de novembre de 2023                                             NEWSLETTER 285

Versió Web

· El projecte dona suport en la concreció d’iniciatives, des de la idea de negoci o la definició del model, fins a la constitució d’empreses o contrastar el projecte en el cas de les empreses ja existents

· La Paeria, la Universitat de Lleida, el CEEILleida i Eurecat lideren aquest projecte, i compta amb la col·laboració del Parc Agrobiotech Lleida i FEMAC

El programa Emprèn Bio Lleida 4.0 forma i assessora en bioeconomia 18 persones emprenedores i empreses

 

El projecte de preacceleració Emprèn Bio 4.0 està formant i assessorant en l’àmbit de la bioeconomia 18 persones i posa al seu abast eines i el suport necessari per emprendre i/o crear la seva empresa o reforçar-la en el cas de les ja existents. A través de les hores de formació i de mentoria, rebran suport en els seus projectes, en qualsevol fase del procés, des del desenvolupament de la idea de negoci, del seu prototip o servei, la definició del model de negoci, la constitució d’empreses en el camp de la bioeconomia o contrastar el projecte en el cas de les empreses ja creades.

Emprèn Bio 4.0 és un programa de formació i mentoria que té com a objectiu promoure l’emprenedoria en bioeconomia i la creació d’empreses basades en la innovació i la tecnologia. El programa s’estructura en dues parts, durant tres mesos, del 19 de setembre al 19 de desembre. D’una banda, consta de 101 hores de formació, en línia i presencials, en innovació, tecnologia, nous models de negoci i gestió empresarial, visites presencials per veure casos d’èxit. D’altra banda, hi ha una borsa de 60 hores de mentories, a repartir entre els projectes participants, que imparteixen professionals amb experiència acreditada que guiaran i assessoraran les persones emprenedores participants.

Concretament, el programa formatiu consta de 4 blocs:

-Cadena de valor de la bioeconomia: mercat, oportunitats i necessitats (11 hores)

-Gestió empresarial, emprenedoria i innovació a la cadena de valor agro-food (30 hores)

-Tecnologia, bioeconomia circular i sostenibilitat (18 hores)

-Tecnologies disruptives per crear reptes innovadors en la bioeconomia (42 hores)

Aquesta és la primera edició que es desenvolupa a Lleida del programa Emprèn Bio 4.0. La Paeria, la Universitat de Lleida, la Fundació CEEILleida i el centre tecnològic Eurecat lideren aquest projecte. També compta amb la col·laboració del Parc Agrobiotech Lleida i el Clúster de Maquinària Agrícola i dels medis de producció agrícola (FEMAC). El programa PRIMER està subvencionat pel departament d’Empresa i Treball i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.

El programa inclou també alguna sortida que complementa la formació. El dimecres 8 de novembre es va realitzar una sortida per conèixer casos d’èxit centrada en bioeconomia forestal amb el següent programa:

-Visita a laboratoris dbA-UdL (Centro de Desarrollos Biotecnológicos y Agroalimentarios-Universitat de Lleida) al Parc Agrobiotech, per veure opcions d’obtenció de subproductes a partir de la fusta i de la transformació de biomassa.

-Visita a les instal·lacions INCAFUST-CTFC (Institut Català de la Fusta-CTFC) al Parc Agrobiotech, per conèixer opcions d’utilització de la fusta com a material de construcció.

-Visita a la plantació experimental de cultiu de tòfones a Maials, per parlar del cultiu de productes forestals no fustaners.

-Visita a l’experiència d’aprofitament de restes de cultius fruiters per a ús energètic a Sudanell.

 

El programa Emprèn Bio Lleida 4.0, a debat en el programa 'Empresaris' de Ràdio Lleida-Cadena SER

Així mateix, el programa Empresaris de Ràdio Lleida-Cadena SER, debatrà aquest dimecres, amb col·laboració amb el CEEILleida, les oportunitats que ofereix el programa Emprèn Bio Lleida 4.0. 

En el debat hi participaran:

  • Yolanda Ordóñez, coordinadora de projectes de formació al departament de formació de la Fundació Eurecat.
  • Marisa Benítez. Tècnica de Promoció Econòmica i Emprenedoria a l’Ajuntament de Lleida.
  • José Alonso. Professor d’Iniciativa Emprenedora i de Direcció d’Operacions i Logística de la Universitat de Lleida, i director de la Càtedra Santander d’Emprenedoria de la UdL.

El debat estarà moderat per la periodista Mercè March, i es podrà escoltar aquest dimecres, dia 22, a partir de les 15:00 per Ràdio Lleida i la seva web.

F_TTCTkXkAAh3dW.jpg

Visita a laboratoris dbA-UdL (Centro de Desarrollos Biotecnológicos y Agroalimentarios-Universitat de Lleida) al Parc Agrobiotech

F_TSIJDWsAAmlrI.jpg

Estada a les instal·lacions INCAFUST-CTFC (Institut Català de la Fusta-CTFC)

F_TSII9WcAAx9ve.jpg

Moment de la visita a la plantació experimental de cultiu de tòfones a Maials

F_TSIJlXYAA52l6.jpg

També es va poder comprovar l’experiència d’aprofitament de restes de cultius fruiters per a ús energètic a Sudanell

 · El dimarts 28 de novembre, al Parc Agrobiotech Lleida 

Com podem beneficiar-nos de la Intel·ligència Artificial en la nostra empresa?

 

La jornada, organitzada en el marc del Programa Acelera Pyme Eurecat, oferirà a les empreses la demarcació de Lleida, una visió general de les oportunitats que presenta la Intel·ligència Artificial en la seva aplicació a la indústria, mostrant els ajuts i recursos de finançament dels quals disposen les empreses en el recorregut cap a la transformació digital. La Intel·ligència Artificial és primordial per a les empreses que vulguin millorar aspectes de competitivitat, agilitat de resposta, o flexibilitat i adaptació a un entorn cada cop més canviant i competitiu.

Durant aquesta sessió, es presentarà l’Oficina Accelera Pyme-Eurecat, i els nous serveis gratuïts que es posen a disposició de les organitzacions per iniciar i avançar en el procés de transformació digital.

Objectius

Presentació de l’Oficina Acelera Pyme Eurecat com a nou punt de referència per a la transformació digital de les organitzacions:

  • Presentació dels nous serveis gratuïts de l’Oficina Acelera Pyme Eurecat.
  • Proporcionar una visió general de la importància de la transformació digital per millorar la competitivitat de les empreses.
  • Beneficis d’implementar la Intel·ligència Artificial en els processos de l’empresa.

A qui s'adreça:

  • Empreses de qualsevol sector que vulguin conèixer de primera mà els actuals instruments de finançament i subvencions disponibles per a la digitalització del teu negoci.
programa_IA.jpg
Com-podem-beneficiar-nos-de-la-Intel·ligencia-Artificial-en-la-nostra-empresa-1024x734.png
tyreger.jpg

· El projecte, impulsat pel Grup Comarques, disposa d'una versió digital i d'una altra en paper, que es publicarà cada dos mesos

Neix Analític Lleida, el primer diari d'informació econòmica i empresarial de les comarques lleidatanes

 

El Grup Comarques va presentar el passat dijous, 16 de novembre, el seu nou projecte de comunicació, Analític Lleida, el primer espai de comunicació econòmic i empresarial de les comarques de Lleida

Analític Lleida neix amb l'afany "d'empoderar" el sector empresarial del territori fent-lo més visible, tal com va destacar Tània Carrobé, directora, qui també va subratllar que l'objectiu final d'aquest projecte és "agrupar totes les empreses, associacions, entitats i agents socials i econòmics per tenir un espai exclusiu on poder donar a conèixer tot allò que passa en el nostre territori a nivell empresarial".

 

Per la seva part, el president del Consell Editorial, Josep Ramon Ribé, va explicar que ja "hem parlat amb diferents agents econòmics, portem una trentena d'entrevistes i encara esperem fer-ne moltes més". Ribé, va afegir que "intentem que aquestes persones ens ajudin a definir quin creuen que ha de ser el producte periodístic que les comarques de Lleida necessitem des d'un punt de vista econòmic". D'aquesta manera, "volem construir un diari amb la participació de tothom, per ser un referent i un exemple de què en l'àmbit de la comunicació tot és possible amb la participació de totes i tots", va cloure.

 

La publicació estarà disponible en format digital i combina el contingut gratuït i l'adreçat a subscriptors, els quals rebran una edició bimestral en paper. A més a més, es preveuen esdeveniments empresarials periòdics en diferents formats durant el 2024. 

 

L'acte de presentació, que va aplegar unes 100 persones, va donar el seu tret de sortida a les nou del matí i va comptar amb una presentació del projecte, per part de Tània Carrobé i Josep Ramon Ribé, i una ponència a càrrec de Marc Ceron, president de l'associació Empresa Familiar de Lleida, sota el títol La premsa a l'empresa: més enllà de la publicitat.

17578347428048237269.jpg

La presentació d'Analític Lleida va tenir lloc al Palau de Congressos de la Llotja

· La jornada comptarà amb representants del Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI) y de l'Empresa Nacional de Innovación (ENISA), als quals se'ls hi pot demanar una reunió privada

· Tindrà lloc aquest dimecres 22 de novembre a les 9:45 h, a la sala d'actes de la Cambra de Comerç de Lleida

Ronda de Finançament: Solucions pel teu projecte empresarial

 

La sala d'actes de la Cambra de Comerç de Lleida acollirà aquest dimecres 22, a partir de les 9:45 h, una nova Ronda de Finançament, amb l'objectiu d'oferir solucions financeres pel teu projecte empresarial.

Tant el Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI) com l'Empresa Nacional de Innovación (ENISA), promouen la innovació i el desenvolupament tecnològic de les empreses, i faciliten finançament per a start-ups, microempreses, pimes i grans empreses mitjançant un ampli ventall de productes i instruments financers.

Si voleu trobar el producte que millor s'adapta a les vostres necessitats, inscrviu-vos a la jornada, on podreu escoltar els representants de CDTI i ENISA, els quals explicaran les característiques bàsiques dels seus productes i instruments financers, i podreu tenir una entrevista personal amb ells si, prèviament, heu fet la inscripció a les entrevistes individuals.

Taller al CEEILleida sobre com crear una estratègia de marketing de continguts per a les xarxes socials mitjançant la intel·ligència artificial 

El CEEILleida oferirà la càpsula formativa Taller per crear una estratègia de marketing de continguts per a les xarxes socials mitjançant la Intel·ligència Artificial, que tindrà lloc a l'aula de formació del CEEILleida el aquest dimecres 22 de novembre, entre les 16:00 i les 20:00 hores.

El curs anirà a càrrec de Joan Serra Valls, emprenedor i consultor en Marketing Digital.

Objectius: Estàs cansat de preguntar-te quin contingut crear que connecti amb el teu públic? No tens el temps per generar el contingut de qualitat que el projecte mereix?

En aquest taller t'endinsarem en una fórmula única basada en la Intel·ligència Artificial (IA), que no només et proporcionarà una estratègia ràpida i eficient per generar idees, sinó que també et connectarà amb el teu client ideal d'una manera que mai hauries imaginat, estalviant fins al 90% del temps i dedicació amb que ho feies fins ara.

La Intel·ligència Artificial està redefinint el món del màrqueting de continguts, permetent-nos analitzar, predir i sintonitzar-nos amb les necessitats dels nostres clients com mai abans.

Tenim l’ oportunitat per estar al capdavant d'aquesta revolució, potenciant les nostres campanyes a plataformes com Youtube, Linkedin, Facebook o Instagram.

Assisteix al taller i dóna un impuls exponencial a la teva estratègia de màrqueting amb l'ajuda de la IA i la nostra fórmula provada!.

Podeu sol·licitar la inscripció al curs enviant un correu a ceei@ceeilleida.cat, adjuntant copia del DNI o NIE. 

 

Curs sobre venda exponencial, aquest dijous i divendres, al Club Tennis Lleida, a càrrec del 'crack' de les vendes Iban Solé 

Des d'Òptima, et volen ajudar a descobrir el teu valor comercial i a posar-lo al servei del client per construir una experiència de compra/venda exponencial. El venedor ha de deixar de vendre productes i serveis per crear experiències que ofereixin valor de manera massiva i constant als clients.

Per això han dissenyat el curs "Venda Exponencial", amb el crack de les Vendes Iban Sole, CEO de Genneraventa i creador del mètode propi EXSALE.

El curs va dirigit a comercials i professionals vinculats a l’activitat de venda i als seus equips, que estiguin interessats en assolir vendes extraordinàries. Aquesta immersió per potenciar les vendes, tindrà lloc en dues sessions els propers dies 23 i 24 de novembre al Club Tennis Lleida (dijous 23 de 9.30h a 18.30h. i divendres 24 de 9.30h a 15.30h, ambdós dies amb dinar networking inclòs). 

Més informació sobre el curs en aquest enllaç

També podeu veure la fitxa del curs en aquest altre enllaç

Reserva la teva plaça al curs

 · El 30 de novembre, al Palau de Congressos de la Llotja

L'alpinista i empresària Edurne Pasaban, protagonista de les Nits Cambra

 

La Cambra de Comerç de Lleida ja té a punt les Nits Cambra, que se celebrarà el 30 de novembre al Palau de Congressos de la Llotja, i que enguany comptarà amb la presència de l'alpinista i empresària Edurne Pasaban.

Ella va ser la primera dona a la història a completar l'ascensió dels 14 vuitmils, que són les catorze muntanyes de més de 8.000 metres d'altitud del món.

Llicenciada en Enginyeria Industrial per la Universitat del País Basc, Màster en Gestió de Recursos Humans per ESADE Business School, Master Executive Coaching and Management per la IE Business School de Madrid i professora Associada a IE Business School. També és empresària, conferenciant i coach. ABELETXE és el seu espai de celebració d'esdeveniments al País Basc.

 

Programa

20h. Preparació de l'expedició

Acreditacions i recepció d'assistents

 

20.30h. Expedició a l'èxit

Ponència a càrrec d’Edurne Pasaban, ‘EXPEDICIÓ A L’ÈXIT: Assolint objectius i superant dificultats'.

 

22h. Arribada al cim

Còctel a peu dret i networking

 

No hi pots faltar!

Preu empresa no sòcia Club Cambra i socis Basic: 50 € (iva inclòs) per entrada

Preu empresa sòcia Club Cambra: Gratuït 2 entrades pels socis Club Cambra Business, Export i VIP

Inscripcions: Aforament limitat per ordre d'inscripció i pagament

Llegir més

Inscripcions

Fes un passeig virtual pel CEEILleida