Dilluns, 18 de setembre de 2023                                                NEWSLETTER 276

Versió Web

NETWORKING-3-726x491-1.jpg

· Organitzada pels punts d'atenció Globalleida del Segrià Sud i del Municipi de Lleida

El CEEILleida acull la tercera edició del cicle Va de Networking

El Va de Networking és una iniciativa impulsada per l’Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, a través dels Punts d’Atenció GlobaLleida, que té com a objectiu establir sinergies entre nous projectes creats i empreses ja consolidades al territori amb ganes de descobrir noves idees i maneres de fer.

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, acompanyat de la regidora de la Paeria de Lleida, Pilar Bosch, va presentar i va donar la benvinguda als participants a la tercera sessió del cicle “Va de Networking” 2023, organitzada pels Punts d’Atenció Globalleida Segrià Sud i Municipi de Lleida, i que es va celebrar el passat dijous.

El cicle Va de Networking 2023 que va arrencar el passat mes de juny, amb les sessions organitzades pels PAG Segrià Nord i Noguera a Torrefarrera i pels PAG Garrigues i Pla d’Urgell a Les Borges Blanques, és una iniciativa impulsada per l’Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida en col·laboració amb els Punts d’Atenció Globalleida implicats en cada esdeveniment, que té com a objectiu establir sinergies entre nous projectes creats i empreses ja consolidades al territori amb ganes de descobrir noves idees i maneres de fer.

Aquest cicle està organitzat  en 7 sessions de Networking dividits en diferents àmbits Territorials que apleguen tota la demarcació de Lleida. A més per cloure el cicle, s’organitzaran dos sessions de Networking finals. Una al Pirineu i una a la Plana, que es realitzaran al novembre, i que aglutinaran en dos grans networkings, a tots als participants de les 7 sessions anteriors.

Durant les sessions de treball, dinamitzades per Tàctica 360, es combinen els marcs teòrics amb pràctiques vivencials, exemplificant el que s’explica, fent intervenir diferents circuits alhora (visual, auditiu i emocional).

En la seva intervenció, Jordi Verdú, va destacar que aquestes jornades suposen també una oportunitat més per treballar en xarxa i en col·laboració amb les diferents entitats de promoció econòmica del conjunt del territori, i “aprofito per posar en valor aquest cicle formatiu de networking, com un clar exemple dels beneficis de treballar en xarxa.

A través de la xarxa de Punts d’Atenció GlobalLleida i el catàleg de serveis, s'està donant suport actiu a les empreses. Aquests punts són portals d’accés a serveis especialitzats que poden ajudar a les empreses del conjunt del territori a créixer, innovar i competir, tant a nivell local com a nivell global.

A través de la xarxa, no només s'està fomentant la creació d’empreses, sinó que també hi ha el compromís de donar-los-hi les eines necessàries per tenir èxit en un món empresarial cada vegada més competitiu.

 

Llegir més

'Canva: Aprèn a utilitzar-lo de manera professional', el curs que ofereix el CEEILleida aquest dimecres

El CEEILleida ofereix aquest dimecres, 20 de setembre, la càpsula formativa Canva: Aprèn a utilitzar-lo de manera professional, que tindrà lloc a l'aula de formació del CEEILleida, entre les 16:30 i les 19:30 hores. El curs anirà a càrrec d'Ariadna Iugulescu, cofundadora de l'agència de comunicació corporativa Frida Digital.

OBJECTIUS: Aprèn a gestionar i coneix les principals eines professionals de la plataforma de disseny gràfic més intuïtiva del mercat. Obtindràs resultats professionals després d’assolir coneixements bàsics de disseny adaptats a Canva.

Podeu sol·licitar la inscripció al curs enviant un correu a ceei@ceeilleida.cat, adjuntant copia del DNI o NIE.

Lliurament de certificat d'assistència al finalitzar el taller.
L'obtenció del certificat implica el seguiment amb aprofitament, i l'assistència al 100% de l'activitat formativa. Els certificats d'assistència s'enviaran al mateix correu electrònic des d'on s'ha efectuat la inscripció.

· Demà dimarts al CEI Balaguer

Jornada tècnica: Impuls del biogàs en el sector ramader de les Terres de Lleida

 

La jornada tècnica Impuls del biogàs al sector ramader de les terres de Lleida tindrà lloc demà dimarts, 19 de setembre, al CEI Balaguer. Es tracta d’una jornada PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica) del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural organitzada pel Clúster de la Bioenergia de Catalunya, i amb la col·laboració del CEI Balaguer i l'Energy HubLab.


Amb aquesta activitat es vol posar en valor la producció de biogàs a les nostres comarques. Les Terres de Lleida compten amb un teixit ramader molt potent i, per tant, es tracta d'un territori amb un alt potencial en producció de biogàs com a font d'energia i oportunitat de creixement, fent front a la  despoblació de les zones rurals i generant llocs de treball i valor econòmic.


Després del bloc de presentacions, per part del DACC es presentaran els diferents ajuts i mètodes de finançament del sector. També s'exposaran casos d'èxit de de plantes de biogàs en el sector ramader de les terres de Lleida. La jornada finalitzarà amb la visita a la Granja Torre Santamaria, empresa de la comarca pionera a Catalunya en la injecció de biometà a xarxa. Podeu veure el programa en la imatge de sota, i podeu fer la inscripció en aquest enllaç.

PROGRAMA_JORNADA_page-0001.jpg

ances.jpg

· El 25 i 26 d'octubre, al Palau de la Diputació de Lleida

El CEEILleida organitza enguany la jornada de tècnics de l'Associació Nacional de CEEIs d'Espanya (ANCES)


El CEEILleida organitza enguany la jornada de tècnics de l'Associació Nacional de CEEIs d'Espanya (ANCES), organització integrada pels 33 CEEIs o BICs de tot l'Estat espanyol, entre ells el CEEILleida, i que estan reconeguts amb la marca EU-BIC, atorgada per l'European Business and Innovation Centre Network (EBN) que certifica el compliment per part dels BIC de certs estàndards de qualitat en els serveis que ofereix i en el seu propi model de funcionament i gestió.

La jornada, que s'organitza cada any en algun dels CEEIs o BICs repartits per Espanya, se celebrarà el dimecres 25 i dijous 26 d'octubre, i tindrà lloc en el Palau de la Diputació de Lleida.  

Destacades personalitats del món de l'empresa i l'emprenedoria participaran en aquesta jornada de tècnics, on un dels principals objectius és intercanviar metodologies i diferents formes de treball per gestionar els respectius vivers d'empresa.

ANCES és un model aglutinador d'interessos, mètodes de treball i interconnexió de models d'innovació i emprenedoria. Els 33 membres, CEEIs o BICs han estat promoguts en virtut de l'aposta d'agents locals públics i/o privats en un recurs clau en l'estratègia de promoció de la innovació als territoris respectius.

Aquesta xarxa s'integra a la xarxa European Business and Innovation Centre Network – EBN conformada per més de 150 BIC certificats i 100 organitzacions que donen suport per al creixement i desenvolupament d'emprenedors innovadors, start-ups i PIMEs.

Els CEEIs o BICs es configuren com a agents de referència a l'ecosistema d'innovació de les respectives zones geogràfiques on es troben localitzades. ANCES, per la seva banda, contribueix a la seva promoció i posicionament en el sistema nacional d'R+D+i.

L'oportunitat que representa un CEEI o BIC per a l'entorn on s'ubica és indiscutible per la repercussió directa que té a l'ocupació i a la generació d'empreses. Aquest impacte encara és més interessant si es té en compte la vocació d'aquestes entitats per promoure la innovació i l'ocupació estable basada en activitats de valor afegit.

ANCES promou la creació de BIC en altres entorns per als quals en particularitza la configuració en funció de diferents elements del territori i de la capacitat dels seus promotors. D'aquesta manera en la creació d'un nou BIC es té en compte de manera especial l'existència d'agents o xarxes de serveis de suport a l'emprenedoria, el creixement i la competitivitat de les PIMEs i la innovació, amb l'objectiu que aquestes noves infraestructures responguin realment a una necessitat no coberta i que completi i col·labori amb l'oferta de serveis existents al territori.

Llegir més

· Els dies 19, 20 i 21 d'octubre al Mercat del Pla

Torna la fira tecnològica Fira Maker


Fira Maker, la fira tecnològica feta per makers i per a makers, tornarà a celebrar-se enguant en el Mercat del Pla, els dies 19, 20 i 21 d'octubre.

Cal indicar els dies que podeu participar i explicar el material que s'exposarà. Es pot portar qualsevol cosa mentre sigui DIY: Impressió 3D, CNC, electrònica, artesania, Cosplay, radiocontrol, prototips, o qualsevol cosa no industrial feta per vosaltres. No ha de ser electrònica o tecnològica.
 
En l'edició anterior, la fira va ser visitada per unes 7.000 persones, amb 47 expositors i makers i amb desenes d'activitats pensades per a totes les edats. 
 
Qualsevol dubte o consulta podeu contactar directament amb mi o teniu més info a:

 

Llegir més

photo_2023-09-01_11-39-50.jpg

· A les 18:00 hores, al Parc Agrobiotech 

Demà, presentació del programa Emprèn BIO 4.0


Aquest programa, 100% subvencionat, està adreçat a persones emprenedores, persones autònomes, petites i mitjanes empreses i alumnat de cicles formatius, escoles agràries i universitats que volen desenvolupar un nou producte o servei que contribueixi a la bioeconomia i a la seva cadena de valor.

Consta de 101 hores de formació sobre gestió empresarial, innovació i tecnologia a realitzar entre els mesos de setembre a desembre de 2023. També preveu visites presencials per veure casos d’èxit i tots els projectes accediran a mentories individualitzades impartides per persones expertes del món acadèmic i empresarial. Les sessions formatives seran en format mixt (en línia i presencials).

Adjuntem el
 programa amb la informació més detallada


EMPREN BIO 4.0 està impulsat per l’Ajuntament de Lleida, la UdL, la Fundació Eurecat i la Fundació CEEILleida, amb el suport del Parc AgroBioTech Lleida, Inno4Agro i el clúster FEMAC.
A més, compta amb la col·laboració d'entitats representatives del territori com el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, la Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, la Cambra de Comerç de Tàrrega, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Lleida.
 
Emprèn BIO 4.0 s’emmarca dins del programa Primer i compta amb el cofinançament Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat i del Fons social Europeu. 
 
Per a qualsevol aclariment o informació addicional podeu contactar amb Maria Ruiz
 (mariaruiz@paeria.es) o amb Marisa Benítez (mbenitez@paeria.es) 
Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida (Tel. 973678058).

Llegir més

· Jornada de Consolidació, aquest dijous, 21 de setembre, al Consell Comarcal del Pla d'Urgell

T'agradaria conèixer les principals preocupacions i els casos d'èxit empresarials

 

Participa a la Jornada de Consolidació del proper 21 de setembre del 2023 a les 8.30h a la Sala d'Actes del Consell Comarcal del Pla d'Urgell (C/Prat de la Riba, 1 - Mollerussa)

La Jornada constarà de dues parts:

- Ponència inaugural

- Càpsules de consolidació i accions individualitzades 

Ponents

  • Jaume Raventós (To.growfy) - Especialista en gestió econòmica i direcció financera externa
  • Josep Maria Caba - Enginyer especialitzat en obra pública i consultor per al desenvolupament del negoci
  • Albert Polo (Xtrategics) - Especialista en estratègies de marketing digital
  • Èric Garcia (Nubulus) - Especialista en posicionament de negoci
  • Albert Salvia (Terlas) - Especialista en solucions digitals
  • Poldo Segarra (Segarra Associats) - Especialista en assessorament fiscal

Horaris:

8.30h - Benvinguda
9.00h - Ponència inaugural (Sessió oberta a totes les empreses)
11.00h - Coffee Break&Networking
11.30h - Càpsules de consolidació i accions individualitzades (Destinades a empreses de 5 o menys anys)

 

Llegir més

1.jpg
2.jpg
3.jpg

· Congrés BIT 2023, el 28 i 29 de setembre, al Palau de Congressos de la Llotja 

Lleida acull el congrés de referència de la bioeconomia, innovació i tecnologia

 

Lleida acollirà el 28 i 29 de setembre al Palau de Congressos de la Llotja, i en el marc de la Fira de Sant Miquel, el Segon Congrés BIT 2023, l'esdeveniment de referència a Catalunya de la bioeconomia, innovació i tecnologia, i que analitzarà la proteïna alternativa i les noves vies de la valorització forestal.

La bioeconomia és un model econòmic circular i sostenible basat en l’ús de recursos biològics renovables i locals per produir béns i serveis a tots els sectors econòmics. Així mateix, la bioeconomia circular pretén reduir la dependència dels productes fòssils i minerals, fomentar una millor integració dels serveis ecosistèmics i de la biodiversitat a l'economia i promoure el desenvolupament econòmic i la creació de nous llocs de treball d'acord amb els principis establerts pels ODS.

Llegir més

Fes un passeig virtual pel CEEILleida