Dilluns, 18 de desembre de 2023                                             NEWSLETTER 289

Versió Web

·  Les visites formen part de les accions de sensibilització per l'emprenedoria

Un total de 256 alumnes universitaris i de secundària han visitat enguany el CEEILleida per conèixer els serveis que s'ofereix als emprenedors

 

Un total de 256 estudiants d’instituts i universitaris han visitat enguany el CEEILleida, amb la finalitat de conèixer les instal·lacions i conèixer els serveis que ofereix el viver als emprenedors. Aquestes visites formen part de les accions de sensibilitació per l’emprenedoria que ofereix el CEEILleida, dins del programa impulsat per Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya.

La setmana passada van ser dos els grups que van visitar el CEEILleida, concretament d'Ilerna Formació. Durant l'any 2023, també ens han visitat alumnes de l'Institut d'Aran, Ilersis i l'Escola del Treball. També ens han visitat estudiants de la Universitat de Lleida, concretament dels graus de Comunicació Audiovisual i d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE). També ens han visitat estudiants de la Escuela Europea de Negocios i de la Universidad de San Sebastián, tots dos centres de Xile, dins d'un conveni d'intercanvi amb la Universitat de Lleida

El tècnic de creació empresarial i assessorament, Salvador Pifarré, ha estat l’encarregat d’oferir aquestes sessions de sensibilització emprenedora. Alguns emprenedors instal·lats en el viver han explicat als estudiants la seva expeiència emprenedora.

deaa3db0-078c-487d-9551-e2df1251629c.jpg

Imatge d'una de les dues visites d'estudiants d'Ilerna, que va tenir lloc la setmana passada

· Demà dimarts, 19 de desembre, a la Cambra de Comerç de Lleida

Esmorzar informatiu a Lleida de la Empresa Nacional de Innovación (ENISA) per als emprenedors

 

Spain Up Nation és la nova marca per a promocionar Espanya com un país emprenedor i innovador, i aquesta marca la desenvolupa ENISA (Empresa Nacional de Innovación, S.A.).

En aquest esmorzar informatiu que tindrà lloc demà dimarts, 19 de desembre, a les 09.30h i a la Cambra Comerç de Lleida (C/ Anselm Clavé, 2)  s’explicarà, entre altres coses,  les línies de finançament de que disposa ENISA per a impulsar a les pimes i startups espanyoles amb projectes viables i innovadors, així com el procés de certificació d’una startup innovadora.

Imprescindible inscriure’s mitjançant aquest enllaç.

Data: Dimarts, 19 de desembre – Hora:  09.30h – Lloc: Cambra Comerç de Lleida

· Aquest dimecres, 20 de desembre

El CEEILleida organitza un acte de lliurament de claus per a les cinc noves empreses del viver i convida a tots els emprenedors a la tradicional torronada

 

El CEEILleida ha organitzat per aquest dimecres, 20 de desembre, un acte de lliurament de claus per a les cinc noves empreses que durant aquest any 2023 s'han instal·lat en el viver. Aquestes cinc empreses són AconsiliumEthical Granite, KiwisacRescluster, i Smart Hospital, i rebran la clau de la mà del diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú. L'acte de lliurament de claus tindrà lloc a l'aula de formació del CEEILleida.

Seguidament, el CEEILleida oferirà la tradicional torronada a tots els emprenedors que es troben instal·lats en el viver, tant si desenvolupen la seva activitat des d'algun dels mòduls, com si estan acollits al règim de CEEICloud. La torronada tindrà lloc a la sala de descans del CEEI-3.

Preguem que tothom confirmi assistència als dos actes al correu electrònic jjover@ceeilleida.cat

Lliurament_de_claus_a_les_noves_empreses_(4).png

·  Emissió des de l'aula de formació del CEEILleida

Rescluster, Ethical Granite i Smart Hospital, protagonistes en el debat del programa 'Empresaris' de Ràdio Lleida 

 

El CEEILleida s’ha tornat a convertir avui en un plató de Ràdio Lleida SER Catalunya, amb l’emissió del programa #Empresaris. Avui hem tingut de convidats a Gerard Allué i Pau Gairí de Recluster; Josep Maria Agustí d’Ethical Granite, i Àlex Surroca d’Smart Hospital. El programa, que ha estat moderat per la periodista Mercè March, el podeu escoltar en aquest enllaç

 Gerard Allué i Pau Gairí (Rescluster) Rescluster és la unió de professionals amb experiència a diversos camps amb l’objectiu comú d’aportar solucions actuals, eficaces i sostenibles. És una agrupació de diverses empreses i professionals vinculats al món de l’enginyeria i la indústria. Col·laboren per atendre projectes de manera conjunta amb l’objectiu de donar una solució tècnica als seus clients. El seu objectiu és transmetre i compartir coneixement amb els seus clients. Els fan partícips del procés d’enginyeria perquè la seva essència romangui en tot moment.

Durant el programa #AquíLleida de @SERLleida, Gerard Allué i Pau Gairí han afirmat que el que ells venen és “matèria gris”. Son dos enginyers industrials i si van triar el nom de “Rescluster” és perquè significa l’essència de l’empresa: “la unió fa la força i que petits professionals amb molta experiència en determinats àmbits, treballant junts, en un sol projecte, poden donar el mateix resultat que una gran empresa”. Gairí ha afegit que ara mateix estan treballant en un projecte “de desenvolupament d’I+D de gestió i processat de dades per l’Administració Pública pels cossos de seguretat que està en procés de patentat”.

 Josep Maria Agustí (fundador d’Ethical Granite & Natural Stone) Són fabricants d’una àmplia varietat de productes elaborats amb granit, gres i calcària. Obtenint directament els seus materials de pedreres i instal·lacions a Portugal i Espanya, busquen convertir-nos en el proveïdor ideal de pedra. A més, fan servir tecnologia d’avantguarda, incloent el tall per raig d’aigua, i gràcies al seu equip multidisciplinari poden oferir superfícies sòlides amb una precisió excepcional.

Durant l’espai de l’Aquí Lleida d’aquest dimecres dedicat al CEEI, Agustí ha assegurat que va anar per Europa (Erasmus a França i després tres anys a Anglaterra) fins tornar cap a l’estat espanyol i treballar per una empresa relacionada amb el sector de l’extracció de pedres. I assegura que “els meus clients són els clients propis i també els meus proveïdors perquè nosaltres el que fem és un servei d’agència (representem fabricants)”.

 Àlex Surroca (cofundador d’Smart Hospital) Smart Hospital treballa per millorar l’atenció dels pacients en els hospitals i centres mèdics. La seva aplicació permet gestionar i monitoritzar en temps reals el personal sanitari i millorar el rendiment del bloc quirúrgic.

En el programa de l’Aquí Lleida Surroca ha assegurat que comparat amb el 2018, amb Use-it, ara “ens hem especialitzat. Ja no fem la botiga on line i ens dediquem a l’aplicació mòbil i el software. Use-it digitalitza els processos i els negocis. Mantenim clients i a més som proveïdors, entre altres, de Fira de Barcelona. Totes les app de qualsevol saló de Fira de Barcelona les fem nosaltres. Un exemple: la Fira SmartCity”.

FEAVDY4q.jpg

L'aula de formació va acollir un interessantíssim debat radiofònic amb Rescluster, Ethical Granite i Smart Hospital

 · El tècnic Salvador Pifarré estarà en aquest tribunal, juntament amb professorat de la UdL

 · Sis grups d'estudiants faran un 'pitch' per presentar el seu projecte, aquest dimecres 20, a la Unitat Docent de l'Hospital Arnau de Vilanova

El CEEILleida, membre del tribunal extern avaluador d'estudiants de l'assignatura de Bioempresa de la Universitat de Lleida

 

El CEEILleida serà un dels membres del tribunal extern avaluador, en el que 6 grups de 4 i 5 estudiants de 4t curs del grau en Ciències Biomèdiques de la Universitat de Lleida (UdL), i dins de l'assignatura de Bioempresa, exposaran a través d'un pitch el seu treball.

L'acte tindrà lloc aquest dimecres 20 de desembre, de 10:00 a 12:00 hores, a l'aula 1.03 de l'edifici Unitat Docent de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. 

El tècnic en assessorament empresarial, Salvador Pifarré, formarà part d'aquest tribunal, conjuntament amb professorat de la UdL. Alguns continguts d'aquesta assignatura són estratègia, màrqueting, recursos humans, finances, innovació, model negoci i transferència tecnològica, entre d'altres. Cada equip tindrà 8 minuts per presentar el seu projecte i 4 minuts per a les preguntes. 

L'assignatura de Bioempresa està pensada per donar una noció general dels conceptes relacionats amb les corporacions i del funcionament empresarial als alumnes amb background biomèdic, perquè més endavant, quan s'incorporin al món laboral, puguin desenvolupar-se millor.  D'aquesta manera, també es poden introduir certs conceptes d'emprenedoria i transferència tecnològica, que els poden ser de gran utilitat en el futur. 

uu6u56u.png

 · Reunió del Consell Directiu del CEEILleida, presidit pel diputat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú

El CEEILleida acaba l'any amb un nivell d'ocupació del 92%

 

El CEEILleida tancarà l'any 2023 amb un nivell d'ocupació del 92%, tres punts més que en el mateix període de l'any anterior. Aquesta és una de les dades que s'han donat a conèixer en la reunió del Consell Directiu del CEEILleida, que ha estat presidit pel diputat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, i que s'ha celebrat aquest dilluns a la sala polivalent de la Diputació de Lleida.

En la mateixa reunió també s'ha informat que durant l'any 2023 s'han incorporat 5 noves empreses al viver, i altres 4 s'han emancipat. En el total d'empreses allotjades en el viver hi ha 251 treballadors, quan fa un any eren 210.

307e3062-c5fa-4573-b1e0-d3c92e45b318.jpg

El Consell Directiu del CEEILleida, presidit pel diputat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, va tenir lloc a la sala polivalent de la Diputació de Lleida

 · Demà dimarts, en modalitat presencial, i aquest dimecres, en modalitat online 

Sol·licita el Kit Digital a través d'un expert a la Cambra de Comerç de Lleida

 

Encara tens dubtes sobre els beneficis del Kit Digital? Creus que no s’adapta a les necessitats de la teva empresa? No estàs segur de com aprofitar l’ajut?

Seminari-taller per resoldre dubtes i oferir-te assistència personalitzada per preparar i presentar la teva sol·licitud.

En finalitzar el taller, tindràs tota la informació necessària del Kit Digital, així com la sol·licitud d'ajut completada i presentada.

MODALITAT PRESENCIAL

🗓️ 20 de desembre

🕦 12.00h. a 13.30h.

📍 Cambra Comerç de Lleida

 

MODALITAT ONLINE

🗓️ 21 de desembre

🕦 12.00h. a 13.30h.

💻 Online

unnamed.png

 · També analitza la productivitat i la capacitat de comunicar-se de manera efectiva en el treball

 · Forma part del projecte europeu DigiWorkWell 

El BIC Euronova (CEEI Málaga) ofereix a les empreses un servei per analitzar el benestar mental i físic en el treball

 

DigiWorkWell és un projecte que tracta d'analitzar el benestar mental i físic, la productivitat i la capacitat de comunicar-se de manera efectiva a la feina (digitaI) i, a més, té com a objectiu dissenyar, desenvolupar i implementar un nou enfocament per capacitar gerents de pimes i professors d'emprenedoria a tot Europa en benestar digital.

Els socis del projecte, entre els quals hi ha el BIC Euronova (CEEI Málaga), que va presentar el projecte a Lleida, en la recent jornada de tècnics d'ANCES, han treballat en l'elaboració dels recursos següents:

  • Resultat 01: La guia sobre el benestar digital dels empleats. Es tracta d´un informe que destaca la tendència del benestar digital i crea consciència sobre la importància d´introduir formació per als gerents en la gestió i el suport al´ús digital dels empleats mentre treballen. La guia es pot descarregar al següent enllaç: Guia DigiWorkWell
  • Resultat 02: Diagnòstic del benestar digital. Es tracta d'una eina interactiva en línia que permet als gerents de PIMEs avaluar les seves fortaleses i debilitats en relació amb el benestar digital dels empleats i determinar un camí de millora adequat a través dels materials formatius que també es proporcionen. L'eina es troba disponible al següent enllaç: Eina de diagnòstic del Benestar Digital (important emplenar el QÜESTIONARI FINAL per avaluar aquesta eina i ajudar-nos a millorar)
  • Resultat 03: Programa de formació en benestar digital, consistent en una sèrie de mòduls formatius i casos d'estudi que brindin als gerents de PIMEs i consultors d'empresa el coneixement, les habilitats i la confiança necessaris per implementar un programa a l'empresa que eviteu la sobrecàrrega digital dels empleats. Al següent document adjunt pots trobar el Curs Formatiu en Benestar Digital de DWW, més concretament el mòdul de Comunicació Digital en concret per al seu testeig i FEEDBACK.

Més informació

Fes un passeig virtual pel CEEILleida

El Newsletter del CEEILleida tornarà amb vosaltres el 8 de gener de 2024