Dilluns, 27 de novembre de 2023                                             NEWSLETTER 286

Versió Web

Èxti d'assistència en el taller sobre com crear una estratègia de marketing de continguts per a les xarxes socials mitjançant la intel·ligència artificial, celebrat al CEEILleida 

Una trentena de persones van assistir a la càpsula formativa Taller per crear una estratègia de marketing de continguts per a les xarxes socials mitjançant la Intel·ligència Artificial, que va tenir lloc la setmana passada a l'aula de formació del CEEILleida 


El curs va anar a càrrec de Joan Serra Valls, emprenedor i consultor en Marketing Digital, i l'objectiu del taller era el d'endinsar-se en una fórmula única basada en la Intel·ligència Artificial (IA), que no només proporciona una estratègia ràpida i eficient per generar idees, sinó que també permet connectar amb el teu client ideal d'una manera que un s'hauriea imaginat, estalviant fins al 90% del temps i dedicació amb que ho feies fins ara.

La Intel·ligència Artificial està redefinint el món del màrqueting de continguts, permetent analitzar, predir i sintonitzar amb les necessitats dels clients com mai havia passat abans. En aquest sentit, la IA permet estar al capdavant d'aquesta revolució, potenciant les campanyes a plataformes com Youtube, Linkedin, Facebook o Instagram.

5e7d11c2-d959-47f8-a8b4-c358fff23baa-1.jpg

Joan Serra Valls va ser l'encarregat d'oferir la formació sobre l'aplicació de la intel·ligència artificial en el marketing

· El projecte dona suport en la concreció d’iniciatives, des de la idea de negoci o la definició del model, fins a la constitució d’empreses o contrastar el projecte en el cas de les empreses ja existents

· La Paeria, la Universitat de Lleida, el CEEILleida i Eurecat lideren aquest projecte, i compta amb la col·laboració del Parc Agrobiotech Lleida i FEMAC

El programa Emprèn Bio Lleida 4.0, a debat en el programa 'Empresaris' de Ràdio Lleida, amb la col·laboració del CEEILleida

 

El projecte de preacceleració Emprèn Bio 4.0 va ser el tema de debat del programa Empresaris de Ràdio Lleida-Cadena SER, que es va organitzar conjuntament amb el CEEILleida. En el debat hi van participar Yolanda Ordóñez, coordinadora de projectes de formació al departament de formació de la Fundació EurecatMarisa Benítez, tècnica de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida, i José Alonso, professor d’Iniciativa Emprenedora i de Direcció d’Operacions i Logística de la Universitat de Lleida, i director de la Càtedra Santander d’Emprenedoria de la UdL. Podeu escoltar el programa, que va estar moderat per la periodista Mercè March, en aquest enllaç.

El projecte de preacceleració Emprèn Bio 4.0 està formant i assessorant en l’àmbit de la bioeconomia 18 persones i posa al seu abast eines i el suport necessari per emprendre i/o crear la seva empresa o reforçar-la en el cas de les ja existents.

A través de les hores de formació i de mentoria, rebran suport en els seus projectes, en qualsevol fase del procés, des del desenvolupament de la idea de negoci, del seu prototip o servei, la definició del model de negoci, la constitució d’empreses en el camp de la bioeconomia o contrastar el projecte en el cas de les empreses ja creades.

Emprèn Bio 4.0 és un programa de formació i mentoria que té com a objectiu promoure l’emprenedoria en bioeconomia i la creació d’empreses basades en la innovació i la tecnologia. El programa s’estructura en dues parts, durant tres mesos, del 19 de setembre al 19 de desembre. D’una banda, consta de 101 hores de formació, en línia i presencials, en innovació, tecnologia, nous models de negoci i gestió empresarial, visites presencials per veure casos d’èxit. D’altra banda, hi ha una borsa de 60 hores de mentories, a repartir entre els projectes participants, que imparteixen professionals amb experiència acreditada que guiaran i assessoraran les persones emprenedores participants.

360d34de-42ef-427a-a79a-918d21a67bae.jpg

José Alonso, de la UdL, i Marisa Benítez, de l'Ajuntament de Lleida. Yolanda Ordóñez, d'Eurecat, va participar en el debat per via telefònica

 · Demà dimarts, 28 de novembre, al Parc Agrobiotech Lleida 

Com podem beneficiar-nos de la Intel·ligència Artificial en la nostra empresa?

 

La jornada, organitzada en el marc del Programa Acelera Pyme Eurecat, oferirà a les empreses la demarcació de Lleida, una visió general de les oportunitats que presenta la Intel·ligència Artificial en la seva aplicació a la indústria, mostrant els ajuts i recursos de finançament dels quals disposen les empreses en el recorregut cap a la transformació digital. La Intel·ligència Artificial és primordial per a les empreses que vulguin millorar aspectes de competitivitat, agilitat de resposta, o flexibilitat i adaptació a un entorn cada cop més canviant i competitiu.

Durant aquesta sessió, es presentarà l’Oficina Accelera Pyme-Eurecat, i els nous serveis gratuïts que es posen a disposició de les organitzacions per iniciar i avançar en el procés de transformació digital.

Objectius

Presentació de l’Oficina Acelera Pyme Eurecat com a nou punt de referència per a la transformació digital de les organitzacions:

  • Presentació dels nous serveis gratuïts de l’Oficina Acelera Pyme Eurecat.
  • Proporcionar una visió general de la importància de la transformació digital per millorar la competitivitat de les empreses.
  • Beneficis d’implementar la Intel·ligència Artificial en els processos de l’empresa.

A qui s'adreça:

  • Empreses de qualsevol sector que vulguin conèixer de primera mà els actuals instruments de finançament i subvencions disponibles per a la digitalització del teu negoci.
programa_IA.jpg
Com-podem-beneficiar-nos-de-la-Intel·ligencia-Artificial-en-la-nostra-empresa-1024x734.png
tyreger.jpg

 · El termini per presentar sol·licituds acaba demà dimarts

Enterprise Europe Network Catalunya et permet accedir a contactes, projectes i finançament europeu per a la teva empresa

 

Fa anys que és entre nosaltres, però moltes empreses catalanes encara no coneixen i no aprofiten els serveis de l’Enterprise Europe Network, l’EEN. Ara que l’EEN Catalunya estrena web i ha ampliat millor els seus serveis, te’l tornem a presentar.

Vols saber què ofereix l'EEN a les empreses catalanes?

  • Podràs trobar i aliar-te amb socis internacionals gràcies a una base de dades amb més de 5.400 oportunitats de col·laboració internacional
  • Trobaràs suport, energia i instruments perquè la teva empresa millori la seva competitivitat, fent-la més digital i més sostenible.

  • Coneixeràs instruments financers públics i privats i rebràs acompanyament per presentar-te a les convocatòries europees.

  • Podràs participar i promocionar-te a través de grans fires internacionals com el MWC, l’ISE, l’Smart City o l’IoT.

Només en els últims dos anys, més de 400 empreses han passat pels serveis d’assessorament de l’EEN Catalunya i s'han implementat més de 200 projectes de millora en innovació i internacionalització, amb la materialització de 45 acords de col·laboració internacionals per a l'empresa catalana. Vols que la teva empresa sigui la següent? Connecta’t-hi i explora...

I com sempre, quan no saps per on començar, el millor és presentar-se. Explica’ns en aquest formulari qui ets, què busques i en què estàs interessat i ens posarem en contacte per oferir-te solucions personalitzades i perquè treguis el màxim profit de l’EEN.

 · També analitza la productivitat i la capacitat de comunicar-se de manera efectiva en el treball

 · Forma part del projecte europeu DigiWorkWell 

El BIC Euronova (CEEI Málaga) ofereix a les empreses un servei per analitzar el benestar mental i físic en el treball

 

DigiWorkWell és un projecte que tracta d'analitzar el benestar mental i físic, la productivitat i la capacitat de comunicar-se de manera efectiva a la feina (digitaI) i, a més, té com a objectiu dissenyar, desenvolupar i implementar un nou enfocament per capacitar gerents de pimes i professors d'emprenedoria a tot Europa en benestar digital.

Els socis del projecte, entre els quals hi ha el BIC Euronova (CEEI Málaga), que va presentar el projecte a Lleida, en la recent jornada de tècnics d'ANCES, han treballat en l'elaboració dels recursos següents:

  • Resultat 01: La guia sobre el benestar digital dels empleats. Es tracta d´un informe que destaca la tendència del benestar digital i crea consciència sobre la importància d´introduir formació per als gerents en la gestió i el suport al´ús digital dels empleats mentre treballen. La guia es pot descarregar al següent enllaç: Guia DigiWorkWell
  • Resultat 02: Diagnòstic del benestar digital. Es tracta d'una eina interactiva en línia que permet als gerents de PIMEs avaluar les seves fortaleses i debilitats en relació amb el benestar digital dels empleats i determinar un camí de millora adequat a través dels materials formatius que també es proporcionen. L'eina es troba disponible al següent enllaç: Eina de diagnòstic del Benestar Digital (important emplenar el QÜESTIONARI FINAL per avaluar aquesta eina i ajudar-nos a millorar)
  • Resultat 03: Programa de formació en benestar digital, consistent en una sèrie de mòduls formatius i casos d'estudi que brindin als gerents de PIMEs i consultors d'empresa el coneixement, les habilitats i la confiança necessaris per implementar un programa a l'empresa que eviteu la sobrecàrrega digital dels empleats. Al següent document adjunt pots trobar el Curs Formatiu en Benestar Digital de DWW, més concretament el mòdul de Comunicació Digital en concret per al seu testeig i FEEDBACK.

Més informació

 · El termini per presentar sol·licituds acaba demà dimarts

Ajuts a la promoció de les exportacions de les indústries agroalimentàries

 

La Generalitat de Catalunya ha publicat nous ajuts per a fomentar les exportacions de les indústries agroalimentàries amb seu social a Catalunya, mitjançant la participació en activitats de promoció comercial exterior. 

Aquest programa d'ajuts està adreçat a persones físiques o jurídiques, que siguin microempreses, petites o mitjanes empreses (PIME), i que realitzin l'activitat de transformació/manipulació i comercialització de productes agroalimentaris a Catalunya. 

Se n'exclou el sector vitivinícola, atès que ja té una ajuda específica.

Els terminis per a les sol·licituds són fins el 28 de novembre de 2023.  A l'enllaç següent en trobareu més informació, així com els formularis per a sol·licitar aquest ajut, si és del vostre interès:

Més informació

 · El 30 de novembre, al Palau de Congressos de la Llotja

L'alpinista i empresària Edurne Pasaban, protagonista de les Nits Cambra

 

La Cambra de Comerç de Lleida ja té a punt les Nits Cambra, que se celebrarà el 30 de novembre al Palau de Congressos de la Llotja, i que enguany comptarà amb la presència de l'alpinista i empresària Edurne Pasaban.

Ella va ser la primera dona a la història a completar l'ascensió dels 14 vuitmils, que són les catorze muntanyes de més de 8.000 metres d'altitud del món.

Llicenciada en Enginyeria Industrial per la Universitat del País Basc, Màster en Gestió de Recursos Humans per ESADE Business School, Master Executive Coaching and Management per la IE Business School de Madrid i professora Associada a IE Business School. També és empresària, conferenciant i coach. ABELETXE és el seu espai de celebració d'esdeveniments al País Basc.

 

Programa

20h. Preparació de l'expedició

Acreditacions i recepció d'assistents

 

20.30h. Expedició a l'èxit

Ponència a càrrec d’Edurne Pasaban, ‘EXPEDICIÓ A L’ÈXIT: Assolint objectius i superant dificultats'.

 

22h. Arribada al cim

Còctel a peu dret i networking

 

No hi pots faltar!

Preu empresa no sòcia Club Cambra i socis Basic: 50 € (iva inclòs) per entrada

Preu empresa sòcia Club Cambra: Gratuït 2 entrades pels socis Club Cambra Business, Export i VIP

Inscripcions: Aforament limitat per ordre d'inscripció i pagament

Llegir més

Inscripcions

 · La formació, prevista per l'11 de desembre, anirà a càrrec de David Jorba

La COELL organitza una jornada sobre gestió de l'estrès laboral amb mindfunless

 

La Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) ha organitzat una jornada sobre gestió de l'estrès laboral amb mindfunless, que s'oferirà el dilluns 11 de març, de les 11:00 a les 13:00 hores a la seu de la COELL (Rambla Ferran, 32 de, Lleida), o de forma presencial a través de la plataforma Zoom, i que anirà a càrrec de David Jorba.

Per què Mindfulness per a empreses i organitzacions? El treball és per a molts un espai on dediquem una part molt important del nostre temps. Una empresa o organització 'conscient', és un lloc que integra harmònicament els seus treballadors, clients i entorn socioeconòmic. Un espai de treball positiu, respectuós, feliç i productiu.

Jornada oberta a qualsevol persona treballadora.

INSCRIPCIONS

Acció desenvolupada en el marc de la “Campanya d'implantació territorial i de capil·larització de les actuacions en matèria de PRL” subvencionada pel Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Fes un passeig virtual pel CEEILleida