Dilluns, 9 de setembre de 2024                                                   NEWSLETTER 317

Versió Web

· A càrrec de Mònica Moles, economista, coach i instructora de mindfulness

"Converteix les teves emocions amb palanques de canvi de creixement personal", el curs d'aquest setembre al CEEILleida

 

El CEEILleida oferirà el curs Converteix les teves emocions en palanques de canvi de creixement personal, que tindrà lloc a l'aula de formació del CEEILleida el dijous 26 de setembre, entre les 15:50 i les 19:50 hores.

El curs, que compta amb el suport del programa Emprèn Cat, del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, anirà a càrrec de 
Mònica Moles
economista, coach i instructora de mindfulness.

Objectius: Descobreix com transformar les teves emocions en eines poderoses per impulsar el teu desenvolupament personal i professional. En aquest curs, aprendràs tècniques per gestionar les teves emocions de manera efectiva, convertir l'estrès en motivació i utilitzar la intel·ligència emocional per aconseguir els teus objectius. Aprofita aquesta oportunitat de creixement i canvi!

Podeu sol·licitar la inscripció al curs, enviant un correu a ceei@ceeilleida.cat, adjuntant copia del DNI o NIE.
 
Lliurament de certificat d'assistència al finalitzar el taller.
L'obtenció del certificat implica el seguiment amb aprofitament, i l'assistència al 100% de l'activitat formativa. Els certificats d'assistència s'enviaran al mateix correu electrònic des d'on s'ha efectuat la inscripció.
269ceei_page-0001.jpg

· La visita s'inclou en les accions de sensibilització per l'emprenedoria, dins del programa de Catalunya Emprèn

Una vintena d'estudiants universitaris de Xile ha visitat avui el CEEILleida

 

Una vintena d’estudiants del curs d’especialització en entorns globals i gestió de negocis internacionals, integrat en uns màsters que té la Universitat de Lleida (UdL) a Xile, ha visitar avui el viver. Van venir acompanyats del professor de la UdL i director de la Càtedra Santander d’Emprenedoria Universitària de la UdL, José Alonso. 

El tècnic de creació empresarial i assessorament, Salvador Pifarré, és l’encarregat d’oferir aquestes sessions de sensibilització emprenedora.

 

Amb aquests ja són 174 els estudiants d’instituts i universitaris que han visitat el CEEILleida en el que portem d’any, amb la finalitat de conèixer les instal·lacions i conèixer els serveis que ofereix el viver als emprenedors. Aquestes visites formen part de les accions de sensibilitació per l’emprenedoria que ofereix el CEEILleida, dins del programa impulsat per Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya.

IMG20240909114207.jpg

Els universitaris, atenent a les explicacions del tècnic Salvador Pifarré, a l'aula de formació

· El periode de sol·licituds finalitza el 20 de desembre

Ajuts per a la contractació de persones vulnerables

 

El Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha obert el periode per sol·licitar subvencions per a la contractació laboral de persones en situació de major vulnerabilitat, per si és del vostre interès.

Aquesta convocatòria té per objecte incentivar la contractació laboral de persones aturades en situació de major vulnerabilitat amb l’objectiu de fomentar la creació d'ocupació estable i a jornada completa.

El període per solicitar l'ajuda finalitzale 20 de desembre de 2024 a les 15 hores. Seran subvencionables les despeses salarials i de seguretat social a càrrec de l'entitat beneficiària dels contractes indefinits subscrits amb persones que compleixin els requisits d’aquesta convocatòria, durant un màxim de 12 mesos.

A més:

  • Els contractes s’han de celebrar a jornada completa.
  • Els contractes subvencionables s’han de subscriure en les categories professionals 3 a 11.
  • Els contractes han de tenir el centre de treball ubicat a Catalunya.

No seran subvencionables els contractes subscrits a temps parcial o fixos discontinus. Aquestes condicions no es poden alterar durant el període subvencionable.

· El dimecres 18 de setembre, amb la participació de 100 start-ups de La Rioja, Navarra, l'Aragó i Lleida

Obertes les inscripcions per participar en el Meeting Day de l'Ebro Valley Agrotech, a Osca

 

El Parc Agrobiotech Lleida coorganitza, amb l’Instituto Aragonés de Fomento (IAF) -l’entitat amfitriona d’enguany-, l’Agencia de Desarrollo Económico de la Rioja (ADER) i el Centro Europeo de Empresas e Innovación de Navarra (CEIN), la tercera edició de l’Encontre (Meeting Day) de startups i empreses agroalimentàries de la Vall de l’Ebre, que pretén facilitar al màxim la interactivitat i l’establiment de relacions comercials, així com la prospecció de projectes de col·laboració entre les 100 startups i microempreses que hi participaran, mitjançant el sistema anomenat de cites ràpides (speed dating).

Si pertanys a una start up tecnològica amb aplicacions al sector Agroalimentari (Agrotech) o ets una pime amb productes alimentaris innovadors i amb interès per la innovació amb seu social a Catalunya, Aragó, La Rioja o Navarra et convidem a participar a la 3ª Jornada EBRO VALLEY AGRO TECH, que tindrà lloc el dimecres, 18 de setembre de 2024, en jornada de matí i tarda. Es tracta d’ un servei de valor afegit amb l’objectiu de facilitar les relacions empresarials i augmentar les vies de col·laboració per al desenvolupament de tot tipus d’iniciatives, donant a conèixer els productes i serveis que proveïu per establir acords empresarials o trobar possibles inversors i socis, observar tendències del sector i cercar noves oportunitats d’incrementar la competitivitat treballant en xarxa.

 En aquesta 3ª edició, com a novetat, incorporem a la Trobada:

·Inversors, business angels i

·8 empreses del sector de la distribució amb seu a Navarra, Rioja, Aragó i Catalunya. Han confirmat la seva participació: Grup Eroski, Grup AN, Grup Uvesco – BM, Goikoa, Orvise Distribucion, Representaciones Mayayo, Supsa – PlusFresc i BonArea

També difondrem 4 exemples de bones pràctiques de gestió i d’aplicació de tecnologies innovadores i emergents per part de startups referents de les 4 regions de la xarxa: Talkual Foods (Bellpuig, Lleida), PANOimagen (Logroño), Feltwood Ecomateriales (Saragossa) i Cocuus (Pamplona)

Tots els participants estan ubicats a La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya, afavorint una xarxa interterritorial d’especialització tecnològica i emprenedoria digital en el sector agroalimentari.

Com en les dos edicions anteriors, aquells que produeixen i comercialitzen aliments i begudes poden aportar productes per a l’apartat Ebro Valley Launchespai de Degustació de productes de les empreses agroalimentàries participants a l’Encontre (si voleu fer us d’aquesta opció, aviseu-nos abans del 4 de setembre per preveure les necessitats logístiques i informar als amfitrions).

La participació es gratuïta. Per assistir a la Trobada, es imprescindible inscriure’s al formulari que figura a la web: www.ebroagrotech.com. La data límit d’inscripció es aquest divendres, 13 de setembre, però no espereu a darrera hora, per que el numero de places es limitat a 100 pimes i start ups entre les 4 regions.

· El 26 i 27 de setembre, al Pavelló 4 de Fira de Lleida, dins de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit

El Congrés BIT Lleida 2024 escalfa motors per a una nova edició dedicada a la bioeconomia d'alt valor afegit i la simbiosi industrial

 

El Congrés BIT, que tindrà lloc en el marc de la Fira de Sant Miquel-Eurofruit, els dies 26 i 27 de setembre, és l’espai per conèixer tendències, innovacions i projectes empresarials entorn la bioeconomia. Siguis del sector que siguis, com a generador o com a consumidor de recursos i productes generats per la bioeconomia, t’interessa participar al congrés BIT.

La bioeconomia és un model econòmic circular i sostenible basat en l’ús de recursos biològics renovables i locals per produir béns i serveis en tots els sectors econòmics.

La bioeconomia circular pretén reduir la dependència dels productes fòssils i minerals, fomentar una millor integració dels serveis ecosistèmics i de la biodiversitat en l’economia i promoure el desenvolupament econòmic i la creació de nous llocs de treball d’acord amb els principis establerts pels ODS.

Els reptes de l’Estratègia de la Bieconomia a Catalunya requeriran nous coneixements i sistemes que transformin el sector agroalimentari, forestal, pesquer i el conjunt del món rural per tal de donar resposta a aquestes necessitats.

En aquest sentit, el congrés BIT pretén enfortir el nostre ecosistema d’empreses, centres tecnològics i de recerca, emprenedors i start-ups i potenciar la capacitat transformadora i la millora d’aquests sectors.

Més informació i inscripcions

· Convocatòria del Kit Digital, oberta fins el 31 d'octubre de 2025

Subvencions per a ordinadors amb ciberseguretat per a pimes i autònoms

 

El Programa Kit Digital ha obert una convocatòria de subvenció per a ordinadors amb ciberseguretat per a pimes i autònoms, amb bons digitals de 3.000 euros per a noves i sol·licituds, i de 1.000 euros addicionals per a empreses que ja hagin rebut una ajuda prèvia de 2.000 euros del programa Kit Digital.

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 31 d'octubre de 2025 i l'objectiu és el d'impulsar la digitalització de pimes i autònoms per millorar la seva productivitat i competitivitat en un entorn digital segur.

Més informació: acelerapyme.gob.es/kit-digital

· El termini per presentar projectes finalitza el 15 d'octubre

Premi Santander Alumni UdL a l'emprenedoria i l'ocupació: Oberta la convocatòria 2024 'Idees que arrelen'

 

Alumni UdL – Associació d’Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida té com una de les seues missions troncals impulsar i fomentar la incorporació dels titulats per la Universitat de Lleida al mercat de treball, a l’emprenedoria, a l’exercici de la professió derivada de les respectives titulacions i a la recerca científica.

Per tal d’afavorir la carrera professional dels antics alumnes de la UdL que, amb els coneixements adquirits a la Universitat i el món laboral, aportin solucions innovadores als reptes climàtics, econòmics, culturals i socials del segle XXI, Alumni UdL, amb el suport de la UdL i Banco Santander, convoca el Premi Santander - Alumni UdL a l’Emprenedoria i l’Ocupació en el marc del Programa Santander ocupabilitat de titulats i titulades de la Universitat de Lleida.

Aquest premi expressa el compromís d’Alumni UdL per enfortir els lligams entre els antics alumnes i la UdL i per promoure els estudis i la recerca de la nostra universitat. Podeu consultar les bases aquí.

Convocatòria 2023. "Idees que arrelen"

Convocatòria 2022. “El canvi i la innovació, eines per a la continuïtat de l’empresa”

Convocatòria 2021. "La resiliència en temps de pandèmia"

ELS OBJECTIUS A ASSOLIR

El Premi Santander - Alumni UdL a l’Emprenedoria i l’Ocupació té els objectius següents:

• Fomentar la creativitat i l’esperit emprenedor entre els titulats de la UdL.

 • Impulsar la innovació, la interdisciplinarietat i la transversalitat.

• Afavorir la creació d’empreses i llocs de treball qualificats.

• Fomentar la responsabilitat social corporativa i la presència dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides en les idees de negoci i projectes empresarials.

• Conscienciar de la importància d’implantar eines de ciberseguretat per protegir l’empresa en l’entorn digital.

• Promoure un ecosistema emprenedor format per titulats de la Universitat de Lleida per a la creació d’ocupació, la generació de coneixement i la responsabilitat social. La recerca i la innovació han de ser un pilar bàsic de l’empresa, de les empreses derivades (spin-offs) i de les empreses emergents (start-ups).

• Contribuir al creixement i la consolidació d’empreses creades per titulats de la UdL.

• Retornar a la Universitat de Lleida el coneixement que han adquirit els titulats durant la seua formació i la carrera professional.

• Enfortir els lligams entre la universitat i les empreses.

Convocatòria 2022. “El canvi i la innovació, eines per a la continuïtat de l’empresa”

Edició 2021 "La resiliència en temps de pandèmia"

· El programa de preacceleració empresarial començarà al setembre una nova edició

Nova l'edició de 2024 del programa Emprèn BIO 4.0

 

Emprèn BIO 4.0 és un programa de preacceleració de projectes de base tecnològica de l’àmbit de la bioeconomia, únic a les Terres de Lleida. Emprèn BIO 4.0, dóna suport a la constitució d’empreses en el camp de la bioeconomia. El personal docent o mentors que hi formen part acompanyen a persones emprenedores i empreses de les Terres de Lleida en el desenvolupament d’un producte, servei o innovació que contribueixi a la sostenibilitat dels recursos naturals. Està alineat amb el Projecte Estratègic per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran 2020-2027, que impulsa la Diputació de Lleida. Les administracions impulsores del projecte són l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida, el Centre Tecnològic de Catalunya i el CEEILleida.

Després de l'edició de l'any 2023, en el que es van lliurar 18 diplomes a persones que es van inscriure al programa formatiu, ja s'han obert les inscripcions per a l'edició d'enguany, que arrencarà el 17 de setembre. 

Podeu consultar tota la informació sobre el programa i les formacions que s'oferiran en aquest enllaç

 
 
 
 
 
 

El Programa CONSOLIDA’T, ​de suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom, consisteix en la realització d’ accions d’assessorament personalitzat i de formació en aspectes clau de la gestió del negoci de persones treballadores autònomes. 

No t’ho perdis !! PLACES LIMITADES!! Mes informació: Email: amall@coell.org / WhatsApp: 628 137 615